Zó camoufleer je een verkoudheid

Door De Redactie

Je slecht voelen is één ding, maar er ook nog eens slecht uitzien, dat is er op sommige momenten teveel aan. Gooi naast die kruidenthee ook maar een verse portie concealer in je winkelkar en "operatie camouflage" kan beginnen!
 

 • Hydrateer: een verkoudheid staat vaak synoniem voor een droge en kwetsbare huid rond je neus en rond je ogen. Breng dus eerst een hydraterende crème aan rond en op je neus en laat deze goed intrekken. Hetzelfde geldt voor het gebied rond je ogen. Steek de crème gerust in je handtas, zo kan je later op de dag nog eens smeren.
   
 • Fixeer: aangezien tissues de vervelende neiging hebben om je make-up al eens om zeep te helpen, kan je best eerst een primer aanbrengen. Dit goedje zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten.
   
 • Camoufleer: gebruik een licht dekkende foundation. Het is belangrijk dat deze niet té dekkend is, het moet er immers een beetje natuurlijk blijven uitzien. Deze foundation gebruik je best niet op je neus: je neus is sowieso wat donkerder dan de rest van je gezicht. Je kan de foundation wel onder en rond je neus aanbrengen.
   
 • Verfris: om er wat frisser uit te zien, kan je wat concealer in je ooghoeken aanbrengen. Ook wallen kan je hiermee perfect camoufleren. Heb je last van donkere kringen, breng dan een beetje lichte oogschaduw aan net boven je arcadeboog. Zo zullen de kringen iets minder donker lijken, zonder dat je er een centimeter dikke laag concealer op moet smeren.
   
 • Kies voor waterproof: mascara is een must om er frisser uit te zien. Aangezien je tijdens een verkoudheid je dag meestal al snotterend spendeert, kan je best kiezen voor waterproof mascara. Hetzelfde geldt voor eyeliner.
   
 • De finishing touch: breng tot slot nog wat blush aan op je wangen en verzorg je lippen met een. Als je wat bleekjes bent, kies je best voor een licht rode lippenstift.

Bron: Flair.be

Partner Content