Zo pak je donkere kringen onder je ogen aan

Door De Redactie

Jouw missie? Die duivelse donkere kringen onder je ogen overmeesteren. Het aanvalsplan? Dat is afhankelijk van de kleur van de vijandige kringen. Ontdek hier jouw tactiek!

Hoe je donkere kringen onder je ogen aanpakt is afhankelijk van welke kleur ze hebben. Zien ze er blauw uit of meer bruin? Ontdek hier hoe ze ontstaan en hoe je ze moet bestrijden.

Blauwe kringen onder je ogen

Blauwe cirkels onder je ogen ontstaan omdat zuurstofrijk bloed zich verzamelt onder de huid rondom je ogen. Je huid is onder je ogen heel transparant en dun en daarom schemert die blauwe kleur door. Vooral ’s ochtends is dit heel zichtbaar. Door een hele nacht in bed te liggen, stapelt de vloeistof zich op en zetten je aders uit om meer bloed vast te houden. De blauwe kringen kunnen erger worden naarmate je ouder wordt. Dit komt omdat je met de jaren onderhuids vet verliest. Dat vet maskeert net die blauwe schijn onder je huid.

Wat kan je eraan doen?

Je kunt crèmes gebruiken die stimulerende ingrediënten bevatten zoals cafeïne. Zo’n crème bevordert dan tijdelijk de bloedcirculatie. Ook een hydraterende crème die hyaluronzuur bevat, lift de huid een beetje en maakt de donkere kringen minder zichbaar. Of prober een product met een metalen rollerballetje. Het koele metaal zorgt ervoor dat de bloedvaten gaan samentrekken.

Bruine kringen onder je ogen

Bruine kringen onder je ogen steken de kop op door hyperpigmentatie. Die ontstaat door veel in je ogen te wrijven, door overmatige blootstelling aan de zon of door genetische factoren.

Wat kan je eraan doen?

Gebruik dagelijks een crème of serum die een oplichtend effect heeft. Bijvoorbeeld de Even Better Eyes Dark Circle Corrector (10 ml, € 33,10). Die v ermindert donkere vlekjes, ouderdomsvlekken en verkleuringen als gevolg van veroudering, zonschade, aanvallen van buitenaf en littekens van puistjes in 4 weken tijd.

Partner Content