Aha! Met deze 6 tips maak je shoppen aangenamer

Aha! Met deze 6 tips maak je shoppen aangenamer
Caucasian girls shopping in clothes store

Shoppen, we hebben er een haat-liefdeverhouding mee. De ene keer kunnen we wel uren doorgaan, de andere keer vinden we er niks aan en is het doodvermoeiend. We geven je enkele tips om shoppen aangenamer te maken.

Weet wat je wilt

Zorg dat je een duidelijk beeld in je hoofd hebt van wat je wilt kopen op je shopping-uitje. Shop je voor een feestje? Beslis dan op voorhand hoe je er ongeveer wilt uitzien. Je kunt hiervoor inspiratie opdoen op de websites van je favoriete winkels of hou een aantal borden bij op Pinterest, zodat je altijd in dezelfde kledingstijl blijft.

Als je doelloos door het winkelcentrum gaat lopen, bestaat de kans dat je met lege handen naar huis gaat. Lukraak naar een aantal stukken grijpen die eigenlijk niet bij elkaar passen, is ook geen goed idee.

Kies een rustig moment

Ben je geen grote fan van shoppen? Kies dan een rustig moment uit om te gaan shoppen. Indien je kunt, vermijd dan drukke zaterdagen of koopzondagen. Een rustige weekdag is ideaal voor een shopping-uitje.

Ga enkel shoppen wanneer je écht iets nodig hebt

Ook dat maakt shoppen aangenamer. De kans bestaat dat je met kledingstukken naar huis komt waar je later spijt van hebt. Je koopt dan dingen die niet bij elkaar horen en je kleerkast gaat eruitzien als een allegaartje van kledingstijlen. Het is beter om maar een aantal keren te gaan shoppen, maar wel doelbewuster. Zo heb je er veel meer plezier aan en vermijd je miskopen.

Blijf rustig

Het laatste wat je wilt na een shopping-uitje is volledig gestrest thuiskomen. Vind je niet meteen wat je zoekt? Ga dan even iets anders doen. De kans is groot dat je oog straks wel op het perfecte kledingstuk valt. Je tijd nemen en genieten van je uitje, maakt shoppen aangenamer.

shoppen aangenamer
Via Gettyimages

Las enkele pauzes in

Tijdens zo’n stressmoment is het ideaal om even een warme chocolademelk te drinken of iets kleins te gaan eten. Op die manier ga je een shopping-uitje associëren met iets leuks en geniet je er nadien meer van, dus kom even op adem en praat wat bij met je shoppingpartner. Of lees een leuk magazine op een terrasje, als je liever alleen gaat shoppen.

Vraag advies

Als je het dan even écht niet meer ziet zitten, aarzel dan niet om even advies te vragen aan de verkoopster in de winkel. Zij kent de collectie op haar duimpje en weet perfect wat bij elkaar past.

Zoals bij e5 mode. De winkelketen pakt sinds kort uit met personal shoppers voor hun klanten. Elke e5-winkel krijgt er voortaan eentje. Je kunt de personal shopper zelfs reserveren voor één uur persoonlijk shopping- en stijladvies. Letterlijk en figuurlijk op jouw maat: samen met je personal shopper winkel je in je favoriete e5-winkel en ga je op zoek naar de juiste kledingcombinaties.

Lees ook:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)