Zomerklaar met onze bodytips!

Door De Redactie

Wil jij graag enkele kilo’s afvallen of je gewoon goed in je vel voelen? Stoom je lichaam klaar voor de zomer met onze handige bodytips. Die angst om in badpak of bikini op het strand te lopen zal smelten als sneeuw voor de zon.

 

 

 

TIP 1: Eet dagelijks een handjevol blauwe bessen en je zal dat buikje gaandeweg zien verdwijnen

De bessen (zelfs de ingevroren exemplaren) bevatten een massa antioxidanten en veranderen zo de manier waarop je lichaam suiker en glucose opslaat. Minder vet rond je buikomtrek betekent natuurlijk ook minder kans op cholesterol, hartziekten en diabetes. Heb je het meer voor smoothies? Mix de bessen dan samen met een lepel honing en een glas melk in de blender.

TIP 2: Maatje kleiner voor je bord = maatje kleiner voor jou!

Klein is fijn, ook wanneer het op borden aankomt. Schep je eten op een kleiner bord, dan lijkt de portie veel groter en neem je in feite je hersenen in de maling. Resultaat: je zal minder snel bijscheppen.

TIP 3: Een waterig cliché…

Wanneer je eens gezond wil doen, zal je al snel naar een glas fruitsap reiken. Het lijkt misschien een gezond alternatief, maar is het niet, want een glas sinaasappelsap telt maar liefst 142 kcal. Als je dat vergelijkt met een blikje cola, dat 142 kcal bevat, begin je beter water te drinken.

TIP 4: Wit maakt fit.

Witte thee is een bron van antioxidanten: goed voor je weerstand, want witte thee bevat viermaal zoveel vitamine C als andere theesoorten. Daarbovenop ook een weldaad voor je spieren en huid. Witte thee drinken stimuleert de vertering en helpt zelfs bij de afbraak van vetcellen. Dag zwembandjes…

TIP 5: Laat light maar zitten.

Ben jij ook een grote fan van lightproducten? Handen af, want de meeste lightproducten mogen dan wel minder vet bevatten, maar er zitten veel meer ongezonde vervangsuikers en andere toevoegingen in. Bovendien is het heel verleidelijk om er meer van te eten, net omdat het light is. Niet doen dus.
 

 

Bron: Flair.be

Partner Content