© Papermint & Nuwallpaper

7x behangtrends voor een vleugje vrolijkheid op je muur

Het saaie, stoffige imago van behangpapier is voorgoed verleden tijd. Tegenwoordig vind je het niet alleen in neutrale tinten en designs, maar ook met opvallende prints, bonte kleuren of foto’s erop gedrukt. Laat je inspireren door deze behangtrends!

7x behangtrends om een saaie muur op te fleuren

Aardetinten: van terracotta tot chocoladebruin

Ben je op zoek naar een warme, zachte uitstraling in je interieur? Dan zit je goed in het brede kleurenpalet van de aardetinten.

De kleuren brengen rust en harmonie, maar kunnen ook verrassend uit de hoek komen als je ze combineert met gedurfde meubels zoals een knalgeel bijzettafeltje of een felblauwe bank.

behang trends 2023
© miltonandking.com
© miltonandking.com

Levensgrote landschappen

Landschappen in je interieur zijn weer helemaal hip. Muren die je mee op sleeptouw nemen naar andere werelden, of het nu het warme Toscane of het koude Scandinavië is, het mag allemaal in 2023. Murals zijn tekeningen die de hele oppervlakte omtoveren tot één gigantisch kunstwerk.

© miltonandking.com
© miltonandking.com

Chinoiserie

Chinoiserie is een aparte kunststroming waarbij natuur, voorwerpen, mensen of gebouwen uitgebeeld worden in een typische Chinese stijl. Denk aan de typische vogels, pagodes, kersenbloesems of parasollen. Waar de voorbije jaren de botanische trend volop speelde, heeft die nu plaatsgemaakt voor een andere exotische stijl. Van de Zuid-Amerikaanse jungle naar de feeërieke gebergtes van het Verre Oosten.

behang chinoiserie
© V&A
behangen
© NuWallpaper

Kleurenkracht

Deze trend is allesbehalve subtiel, maar hoeft niet schreeuwerig te zijn. Durf voluit voor kleur te kiezen, wedden dat je goedgezind uit bed stapt? Ga voor een wauw-effect en combineer met lichter meubilair of natuurlijke houtsoorten.

© miltonandking.com
© miltonandking.com

Overgang-behang

Hou je meer van abstracte designs en rustigere patronen? Dan is deze trend iets voor jou. Behang dat als een waterval van de ene kleurtoon naar de andere schakeert. En hoewel muren met dit behang minder opvallend lijken dan de bovenstaande trends, is er toch iets dat je aandacht blijft trekken waardoor je blijft kijken. Intrigrerend!

behangen
© photowall.com

Golvende muren

Mensen blijven aangetrokken tot water. Is het omdat golvende oceanen ons rust brengen? Of omdat we niet zonder dit belangrijke oerelement kunnen? Wie zal het zeggen, wij zien alleen dat ook nautische elementen steeds vaker in behang-ontwerpen verschijnen. Zolang het ons niet zeeziek maakt, zijn we helemaal voor!

behangen
© Edito
© miltonandking.com

Kinderlijke onschuld

Misschien wel onze favoriete trend van 2023. De vrolijke, kleurrijke designs in de meest simpele vormen. Als je de lievelingstekening van je (klein)kind uitvergroot en trots aan de volledige muur hangt.

© Papermint
© Papermint

Toffe adresjes/merken waar je trendy behangpapier kunt shoppen:

Meer voor je interieur:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content