Binnenkijken bij Steve en Daniël: een woonboot zoals je er nog niet veel zag

Steve en Daniël hebben een drijvend huis: ze wonen op een boogscheut van het centrum van Brugge, in het ruim van een oud vrachtschip. Het dek en de kade zijn hun terras en tuin. Een betere plek in het hart van de stad is er niet.

Welkom in het huis van …

  • Steve Lamotte (51) en Daniël Lemaître (59).

Even binnenkijken

Huis-paspoort

  • De boot ligt aangemeerd aan de Kolenkaai in Brugge.
  • Hij is gebouwd in 1929 en deed meer dan een halve eeuw dienst als vrachtschip voor grondstoffen.
  • Het ruim waarin de woning is gemaakt, is zo’n 100 m².
  • Steve en Daniël kochten de boot voor zo’n 240.000 euro.

Waarom een woonboot?

Steve en Daniël: “Je kunt onze boot gerust vergelijken met een vrijstaand huis met veel ramen en lichtinval. In de stad is zo’n woning alleen voor de allerrijksten weggelegd.

Tenzij je dus voor een boot kiest, want dat is een pak goedkoper. Wij betaalden amper 240.000 euro voor de Marie Galante. Dat was de prijs voor een huis én een tuin.

Het dek is dan ook één groot terras vol groen door bloembakken en planten als kruiden, vijgenbomen, bamboe én er is natuurlijk ook een zithoekje waar het heerlijk vertoeven is.”

Shoppen in dezelfde stijl

Koloniaal met een vleugje jungle

Vintage vloerkleed – 490 euro. Bekijk het hier. Palmkandelaar – 35 euro. Bekijk het hier. Terracotta plantenpot – 15,95. Bekijk het hier.

Presse-papier – 42,49 euro. Bekijk het hierKeramische tafellamp – 189 euro. Bekijk het hier. Kaarsenhouder met spiegeltje – 19,95 euro. Bekijk het hier.

 

Nog meer binnenkijkers!

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!