Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
© Gudrun Cottenier

Bloemschikken: maak zelf een krans met denappels

De meeste kransen stralen nu volop ‘Kerstmis’ uit en daar mag een beetje bling bling bijzitten. Maar er zijn ook tal van winterkransen met een neutralere, natuurlijke sfeer. En die passen bij deze tijd van het jaar even mooi aan de voordeur. Bloemenexpert Gudrun Cottenier van bloemenschool De Groene Verbeelding maakte deze krans vol denappels. Ze leert je stap voor stap hoe je het zelf thuis doet!

Dit heb je nodig voor je krans met denappels:

bloemschikken dennenappels
© Gudrun Cottenier
  • strokrans met een diameter van 30 cm
  • twee soorten denappels ( extra gedroogd om goed te kunnen lijmen):
    • fijnspar denappel
    • denappel’ Oostenrijker ‘
  • decoratieve vruchten als:
    • Rode canella bes
    • steranijs
    • Arjun fruit
    • Casurina naturel
  • plat gedroogd mos
  • hulpmaterialen:
    • lijmpistool – bijhorende lijmsticks
    • krammen 10/40
    • snoeischaar
    • klosjes gebrande wikkeldraad

Bekijk alles op bloemschikmaterialen.be

Zo schik je je krans met denappels:

krans denappels
© Gudrun Cottenier

 

Stap 1:

  • Knip met je snoeischaar de top uit de Oostenrijker denappels.
  • Dat doe je door met de messen van de snoeischaar de top vast te nemen zoals een tang.
  • Met je andere hand draai je het onderste deel van je denappel tot het bovenste deel loskomt. De onderkant van een Oostenrijker denappel oogt veel mooier en is op die manier minder hoog.
  • Wens je de krans te hangen? Steek dan aan de onderkant van je krans ( platte kant ) twee krammen haaks over elkaar en breng daar een stukje gebrande wikkeldraad doorheen. Maak hiermee een lus. En duw de krammen diep tot in de krans zodat de draad vastzit.
krans denappels
© Gudrun Cottenier

 

Stap 2

  • Lijm de fijnspar denappels heel verdeeld op de bovenkant van je krans (bolste kant).
  • Dat kan in verschillende richtingen, maar ook op de buiten- en binnenkant.
  • Laat af en toe wat ruimte om ook de ‘kortgewiekte’ Oostenrijkers een plaats te geven.
  • Gebruik telkens voldoende lijm en neem wat tijd zodat elke denappel goed hecht!

Stap 3

  • Breng tussen de denappels toefjes plat mos.
  • Gebruik hier en daar een krammetje zodat het mos blijft zitten.
krans denappels
© Gudrun Cottenier

Stap 4

  • Verknip de canella besjes in kleinere stukjes en kleef overvloedig op je krans. Vergeet de zij- en binnenkant niet!
  • Doe hetzelfde met de steranijs , Casurina en Arjun fruit.
  • Kleef overvloedig om het speciale effect te bekomen!

Veel succes!

DIt vind je vast ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!