Creatief met groenten: maak je eigen groenteboeket

Dat groenten niet alleen lekker en gezond maar ook mooi zijn, bewijzen deze boeketjes met lekkers van het veld. En achteraf maak je er een smakelijke soep of salade van!

Geef eens ‘n groenteboeket cadeau!

Sfeermaker van formaat

Van dit boeketje geniet je zeker enkele dagen. Vul een mooie stenen vaas met steekschuim en wat water zodat het schuim goed vochtig is. Schik grote rabarberstengels (met blad) in de vaas. Rijg dan een ijzerdraad door minikomkommers, rode ui, paprika’s, radijzen en broccoli- en bloem- koolstronkjes. Schik ze in het schuim. Werk af met siergras en doorgeschoten bieslookstengels.

Rondje spruiten

Deze prachtige najaarskrans heb je in een mum van tijd gemaakt. Omwikkel een krans van steekschuim met stukjes mos. Gebruik hiervoor een dun vis- draadje. Rijg vervolgens enkele spruitjes op verschillende satéprikkers en zet ze ook vast in de krans. Vul de tussenruimte tot slot op met wat peterselie en groene minipepers.

Mooi rustiek

Een ideaal boeketje om je terras mee op te fleuren: vul een emmer met water en schik er wat stronken paksoi en grote takken asparagus in. Werk af met regenboogwortelen, ronde courgette, bieslooktakken, pastinaak en grote stengels snijbonen.

Potpourri

Op bezoek? Verras de gastvrouw of -heer dan eens met dit zelfgeschikt groenteboeketje. Neem een krop eikenbladsla als basis en prik er de groenten met een ijzerdraadje in vast. Ga bijvoorbeeld voor oesterzwammen, kastanjechampignons, witte champignons, shiitake, peterselie en enkele minimaïskolven. Vul op met wat gekleurde pepertjes en omwikkel het geheel met kraftpapier.

Oranje boven!

Makkelijk én mooi: schik in een grote glazen vaas gewoon een verse bos wortelen, een stuk prei en enkele stengels selder. Nog wat siergras ertussen en je boeketje is klaar! Productie & styling: Harald Ligtvoet, foto’s: Joost Govers, met dank aan Van Uytsel en De Oude Hoeve voor de locatie

Meer creatieve ideetjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content