De mooiste planten voor een Engelse tuin

De mooiste planten voor een Engelse tuin
© Getty Images

Kleurrijke bloemen, heerlijk geurende rozen en romantische elementen… De Engelse tuin straalt een en al gezelligheid uit. Met onderstaande bloemen creëer je jouw eigen, Engelse paradijs, gewoon in de achtertuin!

Onmisbare planten in een Engelse tuin

1. Rozen

Als er één plant niet mag ontbreken in een Engelse tuin, dan is het wel de roos. Pioenrozen, stokrozen en vooral klimrozen, die je over een rozenboog laat groeien, geven je tuin meteen een romantische uitstraling.

2. Prachtklokje

Het prachtklokje, ook wel perzikbladklokje genoemd, heeft prachtige blauwe bloemetjes en wordt zo’n 30 tot 90 cm hoog. Deze bloemen bloeien bijna de hele zomer lang en zaaien zichzelf niet uit, maar komen wel jaar na jaar terug op dezelfde plek.

3. Grasanjer

Anjers bestaan in verschillende kleuren, maar voornamelijk de roze bloemen passen het best in een Engelse tuin. Ze groeien vrij laag, dus zorg dat ze zeker vooraan staan in de border. Zet ze ook op een plek waar je vaak passeert, want ze ruiken heerlijk!

4. Ooievaarsbek

Geranium ‘Rozanne’, ook wel bekend als ooievaarsbek, is een gemakkelijke plant waar je heel de zomer plezier van hebt. Als je halverwege de zomer merkt dat de bloemen slap hangen, snoei je ze terug zodat ze opnieuw kunnen bloeien.

5. Ridderspoor

Ridderspoor is niet de gemakkelijkste plant, maar wel een die alle moeite waard is. De plant wordt tot twee meter hoog en krijgt prachtige, blauw-paarse bloemen in de zomer. Ridderspoor zet je best in humusrijke en goed waterdoorlatende grond en liefst ook op een beschut plekje, zodat hij niet teveel beschadigd kan raken door wind en regen.

6. Herfstanemoon

Herfstanemoon bloeit van augustus tot oktober, waardoor je op het einde van de zomer nog kunt genieten van een bloeiende tuin. Deze plant heeft bovendien weinig verzorging nodig, maar vraagt wel een licht vochtige grond en een plekje in de volle zon.

7. Lavendel

In een landelijke tuin mag ook lavendel niet ontbreken. De paarse bloemetjes passen perfect in het wit-roze kleurenpalet en ruiken bovendien heerlijk. Let er wel op dat je lavendel niet teveel water geeft, want dan kan er wortelrot ontstaan.

8. Vlambloem

Flox of vlambloemen bloeien in de zomer en in de herfst, waardoor je er lang plezier van hebt. De vrolijke bloemetjes en heerlijke geur trekken bovendien ook veel vlinders aan.

Beeld: Getty Images

Dit is ook iets voor jou:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)