Getty Images

8x hebbedingen voor hond en baasje

Een hond is een vriend voor het leven die ook af en toe een extraatje verdient. Hieronder vind je enkele cadeautjes waar zowel baasje als trouwe viervoeter erg blij mee zullen zijn!

Hebbedingen voor hond en baasje

Praten met je huisdier

praten met je huisdier
‘Praten met je huisdier’ van Lindy Mattice

Op hoeveel manieren kan een hond kwispelen? Waarom staat een vogel op één been? Lacht een paard echt? Waarom geeft een kat kopjes?  Met dit boek ontdek je de geheime taal van je huisdier. Het boek is opgedeeld in overzichtelijke hoofdstukken die je leren communiceren met honden, katten, vogels, hamsters, konijnen, cavia’s, paarden, slangen en vissen. Leer je dier nog beter kennen en word de beste vrienden!

Praten met je huisdier – Lindy Mattice – Standaard Uitgeverij, € 12,99. Bekijk het hier.

Happy soap, happy hond

hondenzeep
© Pieter Pot

Geef je hond de beste huid en vacht en kies voor een hondenshampoo met enkel natuurlijke ingrediënten. De shampoo bar is gemaakt van onder meer olijfolie en quinoa en geurt zoet kruidig. Bovendien vind je er geen microplastics in terug, want de verpakking is 100% plasticvrij, en zo hoort het ook. Je viervoeter is je dankbaar!

Hondenshampoo – 9,95 euro. Bekijk het hier.

 

Gezond voor planeet en hond

hondenbrokken insecten

© Bazoef Petfood

De meeste hondenbaasjes geven uitsluitend vlees aan hun viervoeters, maar dat is helemaal niet nodig. Je kunt met gemak en smaak afwisselen. Wist je dat insecten, granen en groenten ook een ware lekkernij zijn voor je hond? Insecten zijn bovendien een uitstekende bron van dierlijke eiwitten, met een zeer hoge voedingswaarde. Deze hondenbrokken zijn ook zoveel liever voor onze planeet. In 2018 had 24% van de Belgische huishoudens minstens één hond. Het veranderen van de eetgewoonten van onze hond kan daarom een ​​enorme impact hebben op klimaat en leefmilieu.

Vleesvrij hondenvoer – vanaf 16,20 euro. Bekijk het hier.

Nooit alleen

boek over vriendschap hond
Samen’ van Luke Adam Hawker

Samen is een klein poëtisch verhaal over grote gebeurtenissen vol wijze levenslessen. Het laat ons – via een man en zijn hond – zien waar het in het leven echt om gaat als het tegenzit: verbinding en samenhorigheid. Hoe we samen stormen doorstaan als de wereld geregeerd wordt door onzekerheid en angst. Een boekje voor iedereen die voelt wat het écht betekent een hond als vriend te hebben.

‘Samen’ van Luke Adam Hawker via uitgeverij Altamira – 16,99 euro. Bekijk het hier.

Stijlvol op stap

vegan leder poepzakje
Pawness

Voorbereid én hip op pad gaan met je hond is gemakkelijk met deze vegan lederen poepzakhouder. De houder kan eenvoudig aan de lijn van je rakker worden bevestigd en beschikt over een opening aan de achterkant die je toelaat om in een handomdraai naar een composteerbaar poepzakje te vissen. De poepzakhouder werd met de hand gemaakt in Italië en is verkrijgbaar in drie eigentijdse kleuren. Je combineert hem met de bijpassende vegan leren halsbanden en riemen voor een speelse look.

Vegan lederen poepzakhouder van Pawness – 35 euro. Bekijk het hier.

Gaan met die banaan

speeltje hond banaan
Zee.Dog

Deze speelbanaan is gemaakt van hoogwaardige niet-giftige TPR , drijft op water, reinigt het gebit en masseert het tandvlees van je hond. Extra leuk is dat het speeltje een opening heeft aan de onderzijde waar je hondensnoepjes in verstopt. Door zijn vorm stuitert hij alle kanten op. Perfect om voor spelen, trainen en om je vriendje te belonen.
Handig voor het baasje: het speeltje is geschikt om uit te koken en kan in de vaatwasser.

Bananenspeeltje van Zee.Dog – 19,99 euro. Bekijk het hier.

De fiets op

fietsmand hond
landvandieren.nl

Wie een hond heeft, weet vast al hoe heerlijk het is om naast wandelen ook af en toe samen te gaan fietsen. Is je hond te klein om naast je aan te lopen? Dan kan hij toch met jou veilige fietstochtjes maken in een fietsmandje. Vacht en tong wapperend in de wind, je hondje wordt zo blij als een kind!

Hondenfietsmand voor hondjes tot 5 kg – 67 euro. Bekijk het hier

Hondeninzicht

boek hondencoach
Hond in huis van Jeroen Oomen

Een gelukkige hond is een gezondere hond! En dat geldt ook voor hondenbaasjes. In dit boek lees je alles over de relatie tussen hond en mens en hoe harmonieus samen te leven. De auteur, Jeroen Oomen, is hondencoach in Nederland. Hij traint al meer dan 35 jaar honden en heeft een autoriteit op het gebied van honden en mensen. Het boek geeft je alle info van het kiezen van het soort hond en de plek waar je jouw nieuwe gezinslid vandaan haalt, tot het trainen van je huisdier en het omgaan met gedrag dat je liever niet ziet.

Hond in huis van Jeroen Oomen via uitgeverij HarperCollins – 20 euro. Bekijk het hier.

Dit vind je vast ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content