Hond alleen thuis? Zo zal hij zich minder eenzaam voelen

Hond alleen thuis? Zo zal hij zich minder eenzaam voelen

Breekt jouw hart ook wanneer je je hond alleen thuis moet achterlaten? Hier krijg je een paar tips om te voorkomen dat ie zich té eenzaam voelt en leer je hoe je het leed wat kunt verzachten. 

Dit doet je hond wanneer hij alleen is

Meestal zal hij gewoon uit het raam staren en genieten van de rust zonder enige vorm van afleiding. Maar helaas zullen ook sommige beestjes zich niet zo voorbeeldig gedragen. Soms vervelen ze zich zo hard dat ze de boel op z’n kop zetten in huis, zodat jij thuiskomt in de chaos. Oeps!

Zo zal je huisdier zich minder eenzaam voelen

  • Maak een stevige wandeling voor je vertrekt, zodat je viervoeter eventueel een dutje kan doen tijdens jouw afwezigheid.
  • Laat een speeltje achter waar snoep in zit.
  • Laat niet té hard merken dat je afscheid neemt, en wees ook niet te enthousiast wanneer je weer thuiskomt.
  • Beloon hem wanneer hij rustig is.
  • Probeer de omgeving zoveel mogelijk te houden zoals die altijd is. Staat de televisie altijd aan wanneer je thuis bent? Schakel het toestel dan niet uit wanneer je weg moet.
  • Zet een ontspannend muziekje op. Meubelketen IKEA lanceerde onlangs IKEA Pets Tunes, een muziekplatform met playlists speciaal voor huisdieren. De liedjes zijn aangepast aan het gehoor van honden en katten, en het ritme en de frequenties zouden ervoor zorgen dat je huisdier helemaal tot rust komt. Lees er alles over via ikeapetstunes.com.

Beeld: Getty Images

Meer artikels voor hondenliefhebbers:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)