© Getty Images

Een vurige herfst: zo laat je je tuin prachtig rood kleuren

Door De Redactie

Naast geel, bruin en paars is ook rood een typische herfstkleur. Deze bomen, bloemen en planten geven je tuin in het najaar een echt wauw-effect met hun vuurrode bladeren. 

Tuin in de herfst: vurig rood

Prachtboom

japanse esdoorn
Getty Images

Als je een boom wilt planten, dan is het nu het moment. Wil je een échte blikvanger in je tuin? Kies dan voor deze Japanse esdoorn (Acer palmatum ‘Osakazuki’). In de lente krijgt hij rode bloemen, later verschijnen de rozige helikopterzaadjes en diep in de herfst verkleurt het blad van frisgroen naar het diepste scharlakenrood dat je je kunt voorstellen.

Felle trompetjes

herfst tuin rood
Getty Images

De Salvia-familie bevat meer dan 900 soorten, waaronder Salvia officinalis of keukensalie. Troeven van deze grote familie zijn de bloemen in allerlei tinten, van teerroze over fuchsia en rood tot paars en diepblauw. Salvia regla bloeit van juli tot november met vlammend rode trompetbloempjes.

Vijverbeauty

kafferlelie herfst tuin rood
Getty Images

De rode kafferlelie (Schizostylis coccinea ‘Major’) of moerasgladiool bloeit van september tot november met helderrode bloemen. Zoals de naam doet vermoeden, houdt hij van een vochtige bodem. Geef hem in de lente een zonnig plekje in of rond de vijver en bescherm hem tegen té strenge wintervorst.

Een echte furie

kardinaalshoed herfst tuin rood
rode tuin
Getty Images

Hoewel de vruchten en bladeren giftig zijn, is kardinaalshoed (Euonymus alatus) toch een hele aanwinst voor je tuin. Niet alleen verkleurt het blad in de herfst naar een prachtige tint rood, maar de struik groeit van nature ook in een decoratieve bolvorm.

Meer herfst in de tuin:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content