Kleine bomen voor in een kleine tuin: tips van de boomexpert

Kleine bomen voor in een kleine tuin: tips van de boomexpert
Getty Images

Elke tuin, hoe klein ook, verdient een boom. Al is het maar om vogeltjes een rustplaats te geven of van wat schaduw te genieten. Worstel je met de vraag welke boom er op een kleinere oppervlakte past? Wij geven je de vier favorieten van boomexpert Paul Luttik.

Grote bomen, kleine bomen, smalle bomen of dikke bomen: boomexpert Paul Luttik van Bijzondere Bomenwerken weet precies welke boom in welke Vlaamse tuin past. En zelfs de kleinste tuin kan een verrassend mooie boom herbergen.

Bomen tussen de twee en vier meter hoog

Deze vier bomen staan perfect in een stadstuin, voortuin of andere kleinere oppervlakte. Ze worden niet groter dan vier meter en hebben stuk voor stuk mooie, kleurrijke bloemen of bloesems. Ze zijn bovendien een echt smulplek voor onze bijtjes.

Aesculus x mutabilis ‘Induta’

kleine boom tuin
© appeltern.nl

De dwergpaardekastanje heeft een kroonbreedte van 2,5 meter en doet het goed op alle gronden. Zijn kroon is vol en bolvormig en heeft tijdens de bloeiperiode mooie zalmkleurige of donkerroze opstaande pluimen. 

Hamamelis x intermedia

kleine boom stadstuin
Getty Images

De toverhazelaar heeft een kroonbreedte van vier meter en verdraagt geen te natte bodem. Het boompje bloeit weelderig tussen februari en maart en verkleurt prachtig tijdens de herfst.

Tamarix ramosissia ‘Pink Cascade’

kleine boom tuin
Getty Images

Deze mooierd kan een kroonbreedte hebben van 2 tot 4 meter, doet het goed op zandgrond en gedijt ook prima aan de kust, omdat hij wel wat wind en zout kan verdragen. De bijzondere bloei zorgt voor mooie trossen roze bloempjes van wel 30 cm lang.

Ribes sanguineum

kleine boom tuin
© www.pertop.nl/

De siertrosbes op stam gekweekt heeft een kroonbreedte van 2 meter en verdraagt alle soorten grond. De felle bloemen en rode bessen lokken bovendien tal van vogels en vlinders naar je tuin.

Ook interessant voor je tuin:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)