Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Zo maak je een prachtige regenboogroos

Rozen zien we meestal in het rood, wit, geel of roze, maar een roos in alle kleuren van de regenboog hebben we nog nooit gezien. Die vind je uiteraard niet in het wild, maar maak je gemakkelijk zelf met kleurstof. 

DIY: roos in de kleuren van de regenboog

Dit heb je nodig:

  • een witte roos (bij voorkeur eentje waar de bloemknop nog maar net open is)
  • rode, blauwe en gele voedingskleurstof
  • een scherp mesje (een breekmes of scalpel)
  • kleine vaasjes (proefbuisjes) OF plastic zakjes en elastiekjes

Zo doe je het:

  1. Neem de witte roos en knip de steel tot op een lengte van ongeveer 20 cm.
  2. Maak onderaan de steel 3 inkepingen van ongeveer 7 cm met een scherp mes.
  3. Meng in 3 aparte glaasjes de voedingskleurstof met water. Gebruik voldoende kleurstof (10 tot 12 druppels) zodat de roos genoeg kan opnemen om de blaadjes te laten verkleuren.
  4. Zet vervolgens een inkeping in elk vaasje met kleurstof of giet het in een plastic zakje en bind het om de inkeping met een elastiek. Laat dit enkele dagen staan.
  5. Zorg ervoor dat de steeltjes niet uitdrogen en zet de roos uit direct zonlicht.
  6. Binnen enkele dagen zul je zien dat de blaadjes van de roos beginnen verkleuren. Eens je het gewenste effect hebt bereikt, neem je de roos en snijd je de inkepingen eraf. Zet daarna in een vaas met vers water op kamertemperatuur.

Ook leuk om te doen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!