Dit zijn de mooiste en makkelijkste siergrassen voor de tuin

Met hun wuivende pluimen en prachtige herfsttinten zijn siergrassen een echte aanwinst voor je tuin. Tuinexperte Laurence toont je in bovenstaande video wat de mooiste en makkelijkste exemplaren zijn. 

De 5 mooiste en makkelijkste siergrassen

Of je nu een enorme tuin hebt of een bescheiden lapje, of je groene vingers hebt of een tuindummy bent: iedereen kan siergrassen houden. Ze zijn ijzersterk en je hebt er bijna geen omkijken meer naar. Zodra je ze hebt geplant, vinden ze vanzelf hun weg en kunnen ze jarenlang blijven staan. Ingewikkelde snoeiregels komen er ook niet aan te pas en zelfs bemesten is niet nodig.

Je kunt kiezen voor een sobere strook lage grassen langs je huis, een groep natuurlijk wuivende pluimen of een indrukwekkend sologras in de voortuin. De mogelijkheden zijn eindeloos! Laat je bij je keuze niet alleen leiden door de look, maar vooral door de plek waar het gras komt te staan: in volle zon of lichte schaduw, op rijke of arme bodem, droog of nat … Vraag eventueel de kweker om advies.

Meer video’s van Laurence:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)