© Getty Images

Nu nog doen: radijsjes zaaien

In een salade of uit het vuistje: zo’n pittig radijsje smaakt altijd. Het is bovendien een van de makkelijkste groenten om zelf te kweken. Je kunt radijsjes zaaien tot en met september, zodat je ook na de zomer nog kunt smullen van deze knapperige knolletjes.

Radijsjes zaaien: zo pak je het aan

  • Je kunt radijsjes zaaien vanaf maart/ april, zodra er geen nachtvorst meer is. Moest het onverhoopt toch nog een nachtje vriezen, dan bescherm je je plantjes best met een vliesdoek.
  • Radijsjes zijn het lekkerst wanneer ze zijn gekweekt in koele omstandigheden. Zaai ze dus best in het voorjaar of aan het einde van de zomer.
  • Verplanten of voorzaaien is bij radijsjes niet nodig. Zaai ze dus direct in de volle grond of in een bak die minstens 10 cm diep is en kies hiervoor een zonnig plekje uit.
  • Zaai ze in rijtjes en hou ongeveer 2 tot 5 cm afstand tussen de zaadjes. Bedek ze met een dun laagje grond en geef voldoende water. De grond mag zeker niet uitdrogen.
  • Na 1 tot 2 weken zullen de zaadjes kiemen en amper een maand later kun je de eerste radijsjes al oogsten. Oogst je radijsjes pas op het moment dat je ze gaat opeten, of snij meteen na het oogsten het loof eraf als je ze een paar dagen wil bewaren. Zo blijven je radijsjes lekker knapperig.
  • Wil je wat variatie? Kweek dan niet enkel de bekende rode radijzen, maar ga voor een mix van paarse, witte, roze of oranje soorten.

Nog meer moestuinplezier

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content