Schoffeltijd! Waarom het slim is om nu te schoffelen

Schoffeltijd! Waarom het slim is om nu te schoffelen
Getty Images

Het droge, warmere weer met schrale wind van de laatste dagen vraagt om te gaan schoffelen in de tuin. Want dat betekent straks minder werk met onkruid! 

Even naar buiten!

Schoffelen betekent onkruid losmaken van de wortel zodat de wortel uitdroogt en doodgaat. Bij droog weer en een strakke wind drogen de plantjes meteen uit en krijgen ze geen kans om verder te groeien. Nu schoffelen heeft dus veel meer effect dan wanneer je het doet bij natter weer. Het zijn de ideale dagen!

schoffelen
@Getty Images

Waarvoor is schoffelen nog goed?

  • Af en toe eens met de schoffel door de aarde gaan, helpt om de bodem los en luchtig te houden. Onkruid krijgt zo geen kans om groot te worden of zich uit te zaaien.
  • Schoffelen is ook veel aangenamer voor de rug en minder belastend dan wanneer je echt grote kanjers onkruid moet gaan wieden.
  • Even over en weer met de schoffel gaat veel sneller.
  • Nog een extra voordeel is dat je geen pesticiden nodig hebt in je strijd tegen onkruid.
Verschillende soorten schoffels @agricentrum.nl

Kruip dus eens een halfuurtje vanachter je computer en sla aan het schoffelen. Het maakt je spieren losser en werkt ontspannend. En een beetje ontspanning kunnen we allemaal wel gebruiken in deze coronatijden!

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Lees ook:

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)