Paddenstoelen kweken doe je gemakkelijk zelf

Wil je graag zelf paddenstoelen kweken, maar heb je geen idee hoe eraan te beginnen? Geen nood, het is niet zo moeilijk als het lijkt. In bovenstaande video legt tuinexperte Laurence uit wat je ervoor nodig hebt en hoe je het aanpakt.

Krakend vers

Champignons, shiitakes en oesterzwammen zijn de meest courante paddenstoelen om zelf te kweken. Je plukt ze krakend vers en hoeft er nooit aan te twijfelen of ze nu wel of niet eetbaar zijn. Je hebt er wel wat geduld voor nodig, want van de shiitakes bijvoorbeeld, kun je pas na 1 à 2 jaar oogsten. Maar daarna kun je wel 5 tot 6 jaar lang genieten van verse paddenstoelen uit eigen tuin. In bovenstaande video legt Laurence uit hoe je eraan begint.

Zelf paddenstoelen kweken op je terras

Heb je geen tuin? Zelfs dan kun je paddenstoelen kweken. Je kunt oesterzwammen op substraat kant en klaar kopen, of zelf samenstellen met onder andere koffiegruis, en dat zet je gewoon op je balkon of terras. Na ongeveer een maand zullen de eerste oesterzwammen tevoorschijn komen.

Meer video’s van Laurence:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)