Caucasian couple rubbing noses on sunny day

13 dingen die je vast herkent in een lange relatie

Door Rani Merckx

Hoe langer de relatie, hoe comfortabeler we ons voelen. Gladde benen? Die ruilen we om voor een (winter)vachtje. Een vreetbui van jewelste, daar schrikt onze partner al lang niet meer van op.  En deze 13 dingen… zijn ze ook zo herkenbaar? 

1. Met de deur open plassen

We laten de wc-deur in elkaars bijzijn gewoon open staan terwijl de boodschap gedaan wordt. Want met je partner deel je alles, ook de nare geurtjes en geluiden!

2. Discussiëren over het huishouden

Onvermijdelijk: de blijvende discussies over het huishouden. De eeuwig rondslingerende sokken? Die geraken we nooit gewoon. En ja, onze lievelingsmagazines blijven we opstapelen om nooit mee te geven met het papier en karton.

3. Slaap belangrijker vinden dan seks

Eens in bed willen we slapen, want we zijn gewoon écht moe. Of hebben we écht hoofdpijn. Nota voor de partner: avances worden gemaakt vóor we aangeven dat we gaan slapen. En ooit was het misschien anders, in een galaxy far, far away.

4. Zie ik er dik uit in deze jurk?

En natuurlijk zeggen ze allemaal ‘nee’. Maar geloven? Dat doen we nog altijd niet.

5. Qualitytime plannen. Nu ja, plannen!

Dinsdag, datenight. Maar dat is buiten een ziek (klein)kind of overuren gerekend. Of laat ons eerlijk zijn: we hebben gewoon zin om in de zetel te zitten.

6. Je benen niet scheren

Misschien uit gemakzucht, of om ons écht warm te houden: in de winter mag het allemaal lekker groeien. Ach ja, zo zijn vrouwen nu eenmaal: mét lichaamsbeharing dus!

7. En je bikinilijn ook niet

Oké, door naar puntje 8.

8. Praktisch sms’en

De lieve berichtjes en koosnaampjes sluipen eruit, en de praktische zaken nemen het over. ‘Wat eten we vanavond?’, ‘Hoe laat ben je thuis?’, ‘Wie haalt Louis op van de créche?’. Zo herkenbaar!

9. Samen naar het nieuws kijken

Je kids liggen in bed, de afwas is gedaan, en de wasmachine is gevuld. Tijd om samen in de zetel te ploffen, en voor je uit te staren naar het journaal!

10. Zijn moeder uithangen

Vergeet je sjaal niet? Ga je niet te laat naar bed? Oeps, we durven al eens te klinken als de moeder in plaats van partner!

11. Zeg maar niets meer

Gesprekken bestaan vaak uit halve zinnen, omdat hij halverwege toch al begrijpt wat we willen zeggen. Of omdat hij het verhaal al 10 keer eerder heeft gehoord?

12. Je deelt alles. Echt alles!

We gebruiken zijn tandenborstel. En hij ons scheermesje, deodorant of gezichtscrème. Misschien uit nood omdat er iets op was, maar waarschijnlijk gewoon omdat het kán.

13. De kilootjes vliegen eraan

Althans, bij een gelukkige relatie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je wel degelijk bijkomt in een gelukkige relatie. Zijn we dan zó gelukkig? 🙂

 

Bron: Famme.nl. Beeld: GettyImages

Nog meer over relaties:

Partner Content