Dit effect heeft je relatie op je smaakpapillen

Dit effect heeft je relatie op je smaakpapillen

Toen je single was, kon je geen olijven zien of ruiken. Maar nu je in een relatie zit, sla je al snel een volledig pakje achter de kiezen. Verandering van spijs doet eten? Of is er meer aan de hand?

Er is wel degelijk een verklaring voor. De liefde – van een man – gaat door de maag, maar ook vrouwen kunnen wel een gerechtje smaken. En hoe langer je verkeert, hoe groter de kans dat jij en je partner hetzelfde smaakpallet delen.

Eten wat de pot schaft

Zo blijkt uit een recente studie in Appetite Journal dat naarmate je relatie vordert, ook je smaak- en geurvoorkeuren veranderen om meer synchroon te lopen met die van je partner. De onderzoekers bestudeerden hiervoor 100 koppels die een relatie hadden van 3 maanden tot 45 jaar. En het is duidelijk: hoe langer twee mensen bij elkaar zijn, hoe meer hun smaken overeenstemmen.

Hoe?

Partners delen een huishouden, inclusief keuken én koelkast. Het kan al eens gebeuren dat je iets voorgeschoteld krijgt wat je anders met lange tanden naar binnen speelt. Maar uit liefde voor je partner, leer je die ovenschotel te appreciëren, waardoor je je smaakpallet verruimt.

Je hoort het goed, er is dus geen ontsnappen aan!

Bron: Purewow. Beeld: GettyImages

Lees ook:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)