De job van je leven na je 50ste: Veerle zei de bank vaarwel en opende een eigen eetcafé

Door Nikita Goossens

Op haar 50ste besloot Veerle een compleet andere weg in te slaan. Na een lange en succesvolle carrière als kredietspecialist bij een bank, voelde ze dat het tijd was voor een heel nieuwe uitdaging. Samen met haar man opende ze een eetcafé op een boogscheut van de Brugse binnenstad. En dat tijdens corona… 

Een gewaagde sprong

“Je verlaat de gouden kooi”. Dat was een van de vele reacties die Veerle kreeg toen ze besliste om een punt te zetten achter haar jarenlange carrière als KMO-adviseur in de bank. Ze maakte inderdaad een gedurfde sprong naar een totaal nieuwe uitdaging: een eigen eetcafé openen.

Bekijk hieronder het inspirerende portret van Veerle:

Toch waren Veerle en haar man, die kok is, nietover één nacht ijs gegaan. Een eigen horecazaak was immers een stille droom die ze al lang koesterden. Bovendien was de horecawereld hen niet totaal vreemd: de ouders van Veerles man hadden altijd een horecazaak gehad, Veerle had er 25 jaar geleden zelfs nog als jobstudent gewerkt.

En toen kwam corona…

Toen ze er helemaal klaar voor waren om hun eetcafé te laten opengaan en trots te laten zien wat ze gerealiseerd hadden, werden hun plannen helemaal overhoop gegooid door het coronavirus. Maar ze bleven niet bij de pakken neerzitten en schakelden snel over naar take-away. Uiteindelijk konden Veerle en Gwijde afgelopen mei de eerste klanten ontvangen.

Met COIN Préféré wilde het koppel vooral een gezellige plek creëren voor een hapje en een drankje, en daar zijn ze zeker in geslaagd. Meer informatie vind je op hun website of Instagrampagina.

Bekijk hier ook het verhaal van Ann, die na haar 50ste aan de slag ging als keramiste. 

Misschien vind je ook deze openhartige verhalen leuk:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!