Queen Mathilde of Belgium poses with Toon Beelaerts, Florian Lievens, Johannes Lievens and Kamiel Put during the award ceremony for the Queen Mathilde Prize 2017, Thursday 04 May 2017 at the Royal Palace in Brussels. BELGA PHOTO BENOIT DOPPAGNE

Dit zijn de 5 mooiste doelen van koningin Mathilde

Kinderarmoede, onderwijs, de positie van de vrouw … tal van maatschappelijke thema’s raken het hart van koningin Mathilde. Als ambassadrice zet ze zich onder andere voor deze doelen in:

Koningin Mathildefonds

Kwetsbare kinderen

Koningin Mathilde doet er alles aan om kinderarmoede uit de wereld te helpen. Met het Koningin Mathildefonds biedt ze alle hulp aan kwetsbare kinderen en jongeren. Ze is ook erevoorzitster van dit Fonds en ondersteunt daarmee uitzonderlijke initiatieven die kwetsbare jongeren meer kansen geven voor de toekomst. In 2016 richtte het Fonds het project ‘Music Connects’ op, waar -via muziek- netwerken worden opgebouwd tussen kwetsbare en niet-kwetsbare jongeren. Zo kunnen jongeren elkaar ontmoeten, versterken en engageren. Het gaat om projecten ‘door en voor jongeren’.

Onderzoeken naar borstkanker

Koningin Mathilde komt niet enkel op voor kinderen, maar ook voor het welzijn en de positie van de vrouw in onze samenleving. Als erevoorzitster van Breast International Group steunt ze onderzoeken en communicatie naar borstkanker.

De rechten en zorgen van kinderen

Als erevoorzitster van UNICEF België geeft Hare Majesteit een koninklijke stem voor alle kinderen. Ze doet mee aan allerlei UNICEF-activiteiten en woont zowel nationale als internationale conferenties bij. Zo reisde ze de voorbije jaren de wereld rond als Speciaal Vertegenwoordiger voor UNICEF en UNAIDS voor de campagne ter ondersteuning van weeskinderen en kinderen die kwetsbaar zijn voor hiv.

Duurzame ontwikkelingen

Samen met een tal van beroemde namen is koningin Mathilde ambassadrice van de SDG’s (sustainable development goals) binnen de Verenigde Naties. Deze organisatie steunt duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Samen met een aantal andere prominenten, als Messi en Shakira, willen ze tegen 2030 een eind maken aan armoede, honger en ongelijkheid.

De kwetsbare mensen in onze maatschappij

Via het Hulpfonds van de Koningin steunt onze koningin alle burgers met financiële of sociale problemen die hun primaire behoeften niet kunnen vervullen. Het gaat meestal over mensen die ten einde raad zijn. De koningin neemt deel aan de maatschappelijke debatten over onderwerpen die binnen de bevolking leven. Hare Majesteit neemt het vooral op voor de kwetsbare mensen.

Bronnen: unicef.be / bigagainstbreastcancer.org / monarchie.be / kbs-frb.be / deredactie.be / Foto: Belga

[td_smart_list_end]

Op 13 juli verwachten wij onze koningin op de Libelle redactie. Wij kijken er alvast naar uit. Volg alles live mee via onze Facebookpagina

Lees ook:

 

Partner Content