Ken jij de Wonderwijven al?

Door Isabelle Ignoul

De besloten groepen op Facebook, je kent ze ongetwijfeld wel. Van de brei-club en je beste-vriendinnen-groepje tot je wekelijkse loopmaatjes. Samen deel je ervaringen, foto’s en leuke momenten. Maar sinds november 2016 circuleert een wel heel bijzondere club op Facebook, die van de Wonderwijven.

Op 6 november 2016 nam de Wommelgemse Marijke Fonteyn het initiatief en richtte op Facebook de Wonderwijven-groep op. Al snel ging de groep viraal en groeide van een select clubje uit tot een enorm netwerk van ondertussen meer dan 8000 leden.  Enkel vrouwen toegelaten, uiteraard! En dat op amper twee maanden tijd. We polsten bij ‘opper-Wonderwijf’ Marijke naar het succes.

Welkom in de wereld van de Wonderwijven

Eens lid van de Wonderwijven-facebookgroep kun je andere leden toevoegen. Vrouwen waarvan je zelf vindt dat ze een wonderwijf zijn. Het is dus een compliment dat je geeft aan je vriendin, moeder, zus, collega, … Maar wat is nu een wonderwijf? “Een wonderwijf is een madam die met haar twee voeten in ’t leven staat, maar zich ook bewust is van haar intuïtie. Ze creëert haar eigen kansen en gunt ook anderen ruimte om te groeien. Ze geniet van het leven en is dankbaar voor wat op haar pad komt, maar kenmerkt zich ook door kwetsbaarheid, zelfrelativering en humor” , aldus Marijke Fonteyn.

Persoonlijk gemis

Marijke begon heel intuïtief aan haar Wonderwijven-avontuur, maar er lag toch een persoonlijk gemis aan de basis van haar initiatief: “Ik voelde me vaak alleen wanneer het aankwam op mijn ‘wonderwijverij’. Wanneer je je profileert als een sterke vrouw stuit je vaak op onbegrip, scepticisme en weerstand. Zowel privé als zakelijk. Pas toen ik écht mijn pad begon te lopen, weigerde ik resoluut om nog klein gehouden te worden en liet ik het ‘wonderwijf’ in mezelf zien. En die ingesteldheid maakte dat ik ook vele andere wonderwijven rondom me ontdekte. Dat inspireerde me om al die geweldige vrouwen samen te brengen.”

Mekaar inspireren

De Wonderwijven-facebookgroep bulkt van inspirerende verhalen, quotes en foto’s. Feelgood zwaait de plak. Marijke: “Met deze groep creëren we een positieve sfeer en geven we een platform om mekaar te inspireren, te helpen en zelfs te verbinden op een bepaalde manier. Ik krijg er nog elke dag energie van als ik de leuke posts in de groep lees!”

Samen leuke dingen ondernemen

Terwijl de Wonderwijven-club zich uitbreidt, worden er ondertussen ook allerhande activiteiten georganiseerd. Zo zetten de Wonderwijven zich in voor goede doelen. En er is zelfs een heuse wonderwijvenkalender, met een aantal evenementen. Zoals de allereerste nieuwjaarsborrel op donderdag, 12 januari. En dat zal niet het laatste wapenfeit zijn, want inspirator Marijke bruist van de plannen. Binnenkort zal er zelfs een vzw opgericht worden.

Dat vinden wij wonderlijk!

Lees ook deze artikels:

Partner Content