6 manieren om een betere vriendin te zijn

Door De Redactie

Vriendinnen hebben we allemaal nodig. Om samen te lachen als het goed gaat, bij uit te huilen als het even tegenzit en voor het nodige mode- en levensadvies. Tijd om je vriendschap naar een volgend niveau te tillen: hoe kun je een nog betere vriendin worden?

 1. Geef een belletje

  Tegenwoordig is het al sms, WhatsApp en Messenger wat de klok slaat. Maar wanneer heb je de stem van je vriendin het laatst écht gehoord? Doe haar en jezelf een plezier en bel haar eens op. Ook Skype of Facetime is een optie.

 2. Wees routine te slim af

  Routine is menselijk en het kruipt ook in onze vriendschappen. Terwijl zij het altijd heeft over haar liefdesleven, heb jij het vooral over je zoektocht naar die nieuwe job. Op zich is daar niks mis mee, maar af en toe is het leuk om iets ‘nieuws’ te introduceren. Vraag eens wat voor boeken ze momenteel leest, hoe het met haar familie gaat of wat ze gegeten heeft de afgelopen week. Regelmatig veranderen van gespreksonderwerp kan op termijn jullie band verdiepen.

 3. Wees eerlijk, altijd

  Soms doet je vriendin iets waar je helemaal niet mee akkoord bent en ook dan is het belangrijk eerlijk te blijven. Stel, ze heeft haar vriend/man bedrogen. Blijf dan wel vriendelijk, maar stel haar gedrag aan de kaak. Waarom heeft ze dit gedaan? En maan haar aan om in het vervolg misschien op een andere manier te handelen. Steun haar te allen tijde, maar niet altijd haar acties/gedrag.

 4. Wees blij voor haar

  Ook als je vriendin aankondigt dat ze gaat trouwen in dezelfde week dat jij gedumpt werd. Ja, ook dan is het belangrijk dat je blij kunt zijn voor haar, los van wat er in jouw leven gebeurt. Je hoeft niet extatisch te worden, maar geef haar wel op z’n minst een ‘proficiat’ en een gemeende glimlach. Een klein gebaar, dat wonderen doet.

 5. Stel je kwetsbaar op

  Sommigen onder ons zijn wat introverter en vinden het moeilijk gevoelens te delen. Maar je vriendin kan je pas helpen als je dat wel doet. Als ze vraagt hoe het met je gaat, of het nu goed of slecht is, wees eerlijk. Als jij je makkelijk kwetsbaar opstelt, zal zij hetzelfde doen en er ook zijn voor jou. Dat verbetert jullie band en het lucht op!

 6. Kom op tijd

  Dezer dagen is het makkelijk om nog snel een berichtje te sturen met ‘Ik zal 15 minuutjes later zijn’. Respecteer haar tijd door op het afgesproken uur (of iets vroeger) te verschijnen. Zeg ook niet last minute jullie afspraak af, tenzij er echt iets belangrijks is tussengekomen.

Bron: purewow, beeld: shutterstock

Partner Content