Mijn verhaal: Annelies kreeg op haar vijftiende een zware depressie

Mijn verhaal: Annelies kreeg op haar vijftiende een zware depressie
Getty Images

Annelies (18): “Ik heb nooit geweten waarom ik depressief ben geworden. Ik was vijftien, en had een perfecte jeugd. Fijne ouders, veel vrienden, geen problemen op school. Ik maakte me wel zorgen om mijn broer, die wat experimenteerde met drank en drugs, en over mijn mama, bij wie een milde vorm van borstkanker was vastgesteld. Maar daarvoor ging ik naar de psycholoog. Ik had niet het gevoel dat die zorgen mijn leven overheersten.

Toch begon ik me slecht te voelen. Moe, en futloos. Ik had nooit een Chirodag gemist, nu bleef ik op zondag liever in bed liggen. Na school kwam ik uitgeput thuis en zat ik vaak zonder reden te huilen. ‘Zou iemand me missen als ik er niet meer was?’, ging wel eens door mijn hoofd. Een keer stond ik op een balkon. Ik keek naar beneden en dacht: ‘wat als ik spring?’

Wil je graag verder lezen?
Dan vragen wij je om eenmalig een gratis account aan te maken. Vanaf dan krijg je ongelimiteerd toegang tot al onze artikels en video’s.

Uit: Libelle 47/2019 – Tekst: Evelien Roels

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)