Mijn verhaal: Katrien ging bij haar moeder wonen toen die een dagje ouder werd

Mijn verhaal: Katrien ging bij haar moeder wonen toen die een dagje ouder werd
Getty Images

Toen Katrien zich langzaam maar zeker eenzaam begon te voelen, trok ze in bij haar moeder, die na een hersenbloeding hulpbehoevend werd.

Katrien (51): “Na mijn echtscheiding, ongeveer tien jaar geleden, heb ik geen relatie van betekenis meer gehad. Maar pas nadat mijn kinderen uit huis zijn gegaan, ben ik me af en toe eenzaam gaan voelen. Mijn dochter ging op kot en kwam nog maar één weekend op twee naar huis; het andere weekend was ze bij haar vader. Mijn zoon ging rond die tijd samenwonen met zijn vriendin. Ik had steeds meer moeite om mijn draai te vinden in dat grote huis in de stad, met al die lege kamers. Niemand om ‘tot straks’ tegen te zeggen als ik ’s morgens naar mijn werk vertrok, niemand die ’s avonds polste hoe mijn dag was geweest. De wasmachine geraakte niet gevuld, de koelkast niet leeg. Ik woonde voor het eerst in mijn leven helemaal alleen. En ook al ben ik altijd een zelfstandige vrouw geweest, ik had het daar moeilijk mee. Moeilijker dan ik had kunnen inschatten, want ik heb een goedgevuld leven en genoeg vriendinnen met wie ik regelmatig een stapje in de wereld zet en die ik bij wijze van spreken dag en nacht kan opbellen.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Ook deze lezeressen doen hun verhaal:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)