Openhartig: “Ik beleef het leven na kanker intenser, alsof de ziekte me een extra paar voelsprieten heeft gegeven”

Openhartig: "Ik beleef het leven na kanker intenser, alsof de ziekte me een extra paar voelsprieten heeft gegeven"
Getty Images

Steeds meer mensen overwinnen kanker en pikken na de loodzware behandeling de draad weer op. Maar ‘gewoon’ voortgaan zoals vroeger, dat doen ze zelden.

Nele (39) …

… schreef een aantal jaar geleden nog een column voor Libelle over haar strijd tegen borstkanker.

“Ik word gedwongen om te vertragen. Het voorbije jaar heb ik veel ‘moetjes’ geschrapt uit mijn leven”

Nele: “Toen ik de diagnose van borstkanker kreeg, voelde ik de grond onder mijn voeten wegzakken. Maar ik heb mijn ziekte ook vanaf het begin als een marathon proberen te bekijken: als je aan de start alleen maar denkt aan de pijn en het afzien, zal het je niet lukken. Ik was vastbesloten om onderweg ook iets bij te leren. Om de finish te bereiken met een paar positieve levenslessen op zak.

Tegen mensen die me nu vragen hoe het gaat, zeg ik weleens lachend: ‘Als je op mijn leeftijd borstkanker krijgt, krijg je er de vervroegde midlifecrisis gratis bij.’ Dat is ook echt zo. Toen de dokters me zeiden dat ik kanker had, was dat heel confronterend. Ik besefte plots dat mijn leven weleens heel snel gedaan kon zijn. Op die manier dwingt kanker je om stil te staan en na te denken: ‘Wat wil ik nog in mijn leven? Wat vind ik belangrijk?'”

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Uit: Libelle 11/2019 – Tekst: Margot Kennis

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)