Openhartig: “Je pensioen, dat is de tijd van je leven… toch?”

Openhartig: "Je pensioen, dat is de tijd van je leven... toch?"
Getty Images

Met pensioen? Sommigen kijken ernaar uit, anderen hebben twijfels. Omdat ze bang zijn dat ze zich gaan vervelen, omdat aanzienlijk minder is dan gedacht, omdat nonstop samen zijn met je partner. Drie zestigers hebben het eerlijk en open over hun (nakende) pensioen.

Maria maakt zich zorgen over het inkomensverlies

“Ik moet het elke maand met dik vijfhonderd euro minder doen, omdat ik een gemengd pensioen krijg – een staats- en een burgerlijk pensioen”

  • Werkte 10 jaar in de privésector, en vervolgens 32 jaar bij het CLB.
  • Is sinds tien jaar gescheiden, heeft één dochter en twee kleinkinderen.
  • Ging met pensioen op 1 januari 2020.

Maria (65): “Dossiers opvolgen, telefoontjes met collega’s uit heel Vlaanderen, bijscholingen. Ik heb me geen dag verveeld tijdens mijn CLB-carrière. Tijdens de 32 jaar dat ik er werkte, zag ik ons team groeien na een fusie, werkwijzes veranderen en collega’s komen en gaan. Met mijn 65 jaar lijk ik vandaag wel de laatste der Mohikanen – veel collega’s stopten al eerder.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)