Hartverwarmend: Vlaamse piloot redt babychimpansee

Anthony Caere is een Vlaming om trots op te zijn. Hij redde samen met zijn team een jonge chimpansee uit de handen van stropers. Het kleintje kon zijn redding én de vlucht naar een nieuwe thuis best smaken. (beeld: Instagram @anthonycaere)

Belgische prins aan het roer

Het Virunga National Park in Congo is de woonplaats van heel wat bedreigde diersoorten. Parkdirecteur is de Belgische prins Emmanuel de Merode, die er zijn levenswerk van maakte. Samen met zo’n 700 gewapende parkwachters proberen ze de dieren in het park te beschermen.

Helaas wordt het gebied constant geteisterd door stropers. De dieren brengen immers duizenden euro’s op op de zwarte markt. Piloot Anthony Caere kon samen met enkele anderen een stroper op heterdaad betrappen en de chimpansee redden. Waren ze iets later, kon de hele apenfamilie vermoord zijn geweest.

Mooi en triest

Anthony benadrukt dat het een mooi, maar tegelijk ook triest verhaal is. “Eigenlijk zou dit aapje gewoon bij zijn mama moeten zijn. Maar we zijn blij dat we hem een nieuwe thuis kunnen geven.” Het dier is naar Lwiro Primates, een opvangcentrum voor apen, gebracht.

Kijk zelf maar hoe schattig het geredde aapje is:

https://www.instagram.com/p/BftUfcTHWNY/?taken-by=anthonycaere

Lees meer op onze website:

Partner Content