Drie onmisbare zaken voor een betere slaap

Advertorial

Wat is er zaliger dan de dag fris beginnen na een goede nachtrust? Bij veel mensen lukt dat echter niet zo gemakkelijk. Dit heeft IKEA ertoe aangezet om te bekijken hoe we onze slaap kunnen verbeteren. Resultaat: nuttige tips om de juiste keuzes te maken.
Een goede nachtrust begint met de juiste accessoires: matras, kussen en dekbed.

Je matras is de basis

Wist je dat we een derde van ons leven slapend doorbrengen? Je kan dus maar beter een matras kiezen die je 100 % ondersteunt, in alle betekenissen. IKEA heeft een ruime keuze aan matrassen die voldoet aan ieders wensen. Maar … het is niet evident om te kiezen uit zo’n gevarieerd aanbod. Hoe ga je best te werk?

VALEVÅG Pocketveringmatras, 160x200cm, 299€

Om comfortabel te slapen heb je een matras nodig die zich optimaal aanpast aan jouw lichaam. De wervelkolom moet de hele nacht in een natuurlijke positie kunnen blijven, terwijl de zwaardere lichaamsdelen in de matras moeten kunnen wegzakken.

  • Als je een rugslaper bent, dan heb je een stevige matras nodig die de rug goed ondersteunt.
  • Ben je eerder een zijslaper, dan ben je beter af met een zachtere matras.
  • Beweeg je veel ‘s nachts of slaap je onrustig? Dan zijn schuim- en latexmatrassen ideaal, omdat ze je gewicht gelijkmatig verdelen en de bewegingen absorberen.
  • Veringsmatrassen ten slotte verdelen je gewicht ook goed, en ze bevorderen ook nog eens de luchtcirculatie, waardoor ze koeler en luchtiger zijn.

90 nachten om bewust te kiezen
Heb je een nieuwe matras gekocht bij IKEA? Dan heb je 90 nachten de tijd om ze te testen. En als ze je niet bevalt, dan ruil je ze voor een andere.

Een goed hoofdkussen is onmisbaar

De manier waarop je slaapt is ook belangrijk voor het kiezen van je hoofdkussen.

  • Ben je een rug- of een zijslaper, kies dan een stevig en dik kussen.
  • Ben je een buikslaper, kies dan een zachter, dunner kussen.
  • Ben je een zij- en een rugslaper: dan is het ergonomisch kussen MJÖLKKLOCKA perfect voor jou. In welke houding je ook slaapt, beide zijden van het kussen bieden je de beste ondersteuning.
KLUBBSPORRE ergonomisch kussen 49.99€

Zoek je een hoofdkussen dat geschikt is voor iedereen? Kies dan voor het ergonomisch kussen KLUBBSPORRE met memoryfoam. Het is dit kussen dat de slaapexperts van IKEA aanbevelen, omdat het zich aanpast aan de vorm van je hoofd, nek en schouders. Bovendien zorgt de geïntegreerde gellaag voor een koel en rustgevend oppervlak, waardoor je het gevoel krijgt dat je altijd in een frisse omgeving slaapt.

Het dekbed: dat extraatje dat het verschil maakt

Nestel jij je graag onder een warm, dik dekbed? Of heb je liever een fris en licht exemplaar? Als het over dekbedden gaat, heeft iedereen wel een voorkeur, maar het is raadzaam om twee dekbedden te kiezen, een licht exemplaar voor de zomer en een dik voor de winter.
Het is uiteindelijk aan jou om na te gaan wat het best en het meest comfortabel aanvoelt. Nu heb je alle tips om te weten waar je op moet letten. Denk eraan, want jouw nachtrust hangt ervan af!

STJÄRNBRÄCKA Dekbed, middelwarm, 240x220cm, € 69,99

Als IKEA Family lid krijg je 10 % korting op een ruime selectie dekbedden. Aanbod geldig van 01.09.2022 tot 18.09.2022.

Gouden regels voor een goede nachtrust? Leen Demaré en Carolien van IKEA leggen het uit in de podcast ‘Beter leven begint bij goed slapen’. Luister hier!

Afspraak op IKEA.be voor meer informatie over jouw slaapcomfort.