IKEA stimuleert een duurzamer leven dankzij de zon 

Advertorial

Koelkast, computer, lampen, vaatwasser … Elektriciteit heeft zich onmisbaar gemaakt in ons dagelijkse leven. Maar er is ook een keerzijde: elektriciteit kost tegenwoordig heel veel en om ze op te wekken hebben we grondstoffen nodig die niet altijd duurzaam zijn. De beste oplossing? Rekenen op de zon, de krachtigste natuurlijke energiebron … waar iedereen met de juiste hulpmiddelen van kan genieten! #AlleBeetjesHelpen

Laat de zon binnen

IKEA wil mensen stimuleren om thuis duurzamer te leven. En dat kan door de toegang tot groene energie te vereenvoudigen. Lijkt de installatie van zonnepanelen bij je thuis nog niet haalbaar? Dit zijn drie solide redenen om er toch voor te gaan.

  1. Geld besparen: want ja, niet alleen verdien je zonnepanelen doorgaans terug in zes jaar tijd, ze geven je woning ook nog eens een mooie meerwaarde.
  2. Investeren voor de toekomst: fossiele energiebronnen raken uitgeput, terwijl de zon nog minstens vier miljard jaar te gaan heeft.
  3. De planeet beschermen: zonne-energie is behalve gratis en onbeperkt ook hernieuwbaar. En zo verklein jij dus je ecologische voetafdruk.
Ontdek IKEA’s zonnepanelen hier.

IKEA laat je niet in de steek

‘Democratisch design’ is een van de grote principes waarop IKEA steunt. IKEA-oprichter Ingvar Kamprad zei het tientallen jaren geleden al: “Wij dragen bij tot een beter dagelijks leven voor zoveel mogelijk mensen door iedereen, zelfs met een klein budget, de mogelijkheid te bieden praktisch en aangenaam te wonen.”

Het is precies daarom dat IKEA zoveel functionele en tegelijk betaalbare designproducten aanbiedt, zonnepanelen inbegrepen. Want tot nu toe waren duurzame alternatieven om elektriciteit op te wekken vaak te duur voor de meeste mensen. IKEA vindt het belangrijk om die groene alternatieven beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen, door diensten voor schone energie aan te bieden, zoals zonne-energie voor thuisgebruik.

Een nieuwe schitterende samenwerking

SAMMANLÄNKAD: het is de naam van een collectie draagbare en veelzijdige ledlampen op zonne-energie die het merk ontwikkelde met Little Sun, een organisatie die zonne-energie net als IKEA toegankelijk wil maken voor zoveel mogelijk mensen. Ontdek de vrucht van deze samenwerking in april in de winkel.

SAMMANLÄNKAD tijdelijke collectie

Wist je dit al?

Om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen, koestert IKEA de ambitie om tegen 2030 volledig zelfvoorzienend te zijn op energievlak. Het merk plaatste al 935.000 zonnepanelen op de daken van zijn winkels en andere gebouwen, en gebruikt de energie van 415 windmolens die verspreid over de wereld opgesteld staan. Alleen al in België liggen er 38.000 zonnepanelen op de daken van de 8 winkels.

Ontdek hier de podcastreeks ‘Take a seat’.