Wat heeft jouw knaagdier nodig voor een gelukkig leven?

Advertorial

Knabbel en Babbel snoepen stiekem uit je moestuin, racen door een zelfgemaakt doolhof of krabbelen gezellig op schoot tijdens de film. Welke avonturen jouw knabbelkampioenen beleven, het is erg belangrijk dat zij gezonde voeding krijgen voor een vitaal leven. Vitakraft draagt dagelijks bij aan het geluk, plezier en de gezondheid van jouw huisdieren. In het kader daarvan ontwikkelden wij een speciale Schijf van Vijf voor knabbelaars. Wil jij weten wat jouw boefjes nodig hebben voor een goede gezondheid? Lees snel verder.

De Schijf van Vijf

In de Schijf van Vijf voor knabbelaars zitten alle benodigde eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen dankzij evenwichtige voeding en de juiste opbouw. Wanneer je ervoor zorgt dat jouw konijn of knaagdier elke dag iets uit elk segment te eten of drinken krijgt, zit je goed. De 5 segmenten zijn:

  • Water
  • Hooi
  • (Droog)voer
  • Groenten en kruiden
  • Snacks & fruit

Water

Voor een goede gezondheid is het belangrijk dat jouw konijn of knaagdier elke dag weer van lekker vers water kan genieten. Waarom is vers water zo belangrijk? In water dat lang heeft gestaan, kan bacteriegroei ontstaan en dit is slecht voor je konijn of knaagdier.

Hooi

Voor zowel konijnen als knaagdieren is de basis van hun voeding gedroogd gras, oftewel hooi. Hooi zit boordevol vezels die bijdragen aan gezonde darmen en is essentieel voor een gezonde spijsvertering. Een goede spijsvertering geeft minder kans op diarree en gassen. Daarnaast draagt hooi ook bij aan een goede tandslijtage van je knabbelkampioen. Zorg ervoor dat er de hele dag door genoeg hooi beschikbaar is voor jouw konijn of knaagdier, zoals Vitakraft’s Hooi met Kamille.

(Droog)voer

Droogvoer ofwel brokjes bevatten veel waardevolle voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vezels, mineralen en vitaminen die bijdragen aan het goed functioneren van het lichaam van je huisdier.

Sommige konijnen en knaagdieren zijn selectieve eters. Dit betekent dat ze bij droogvoer de lekkere hapjes er tussenuit vissen en andere stukjes laten liggen. Gelukkig is hier een oplossing voor: een all-in-one brok. Vitakraft’s Vita Special is heel geschikt voor knabbelaars die selectief eetgedrag hebben. Dankzij het alles-in-één principe krijgen ze bij elke hap alle essentiële voedingsstoffen binnen.

Groenten & kruiden

Groenten en kruiden zijn essentieel in het voedingspatroon van knaagdieren en konijnen. In groenvoer zitten namelijk weinig koolhydraten en veel vitaminen, mineralen en vezels. Het is daarom altijd goed om een heerlijk stukje groente aan je konijn te geven. Je kunt ook kiezen uit knaagdiervoeding met groenten of kruiden zoals Vitakraft’s Vita Verde Nature Dinner: natuurlijke, graanvrije knaagdiervoeding met de volle smaak uit de natuur. Hiermee verras je jouw knaagdier of konijn met een groene voerbak boordevol variatie zoals in de natuur.

Snacks & fruit

Fruit is voor jouw konijn of knaagdier altijd een lekkere snack en een echte verwennerij. Hierbij is het wel belangrijk om te bedenken dat fruit relatief veel suiker bevat. Verwen dus altijd met mate óf verwen met het verantwoorde snackassortiment van Vitakraft. Van heerlijke knabbelstaven tot groentesnoepjes. De keuze is reuze!

Ben jij op zoek naar de juiste knaagdiervoeding voor jouw knabbelaar? Vul de Vitakraft voedingswijzer in en ontdek welke voeding bij jouw huisdier past.