© Zillertal Tourismus GmbH, Tom Klocker

Zomerparadijs Zillertal: vijf onweerstaanbare troeven van deze Oostenrijkse regio

Advertorial

Hoe afwisselend een zomervakantie in de Alpen wel kan zijn, ontdek je in het grote Zillertal in Tirol. De brede vallei met verschillende zijdalen trakteert je op een mix van weiden, bosrijke flanken en ruige spitsen. In dit mooie landschap vindt iedereen wel zijn eigen manier om mentaal tot rust te komen.

© Zillertal Tourismus GmbH, Tom Klocker

Eindeloos wandelplezier

Wandelen blijft dé zomerklassieker in de bergen. Dat hebben ze ook in het Zillertal begrepen: met maar liefst 1.400 km bewegwijzerde paden zijn er mogelijkheden genoeg voor alle wandelvoorkeuren en -niveaus. Of je nu trage ontdekkingstochten, verrassende themaroutes, pittige avonturen of langeafstandspaden zoekt, je vindt het hier allemaal.

* Tip: Een deel van het hooggebergte in het Zillertal, tussen 1.000 en 3.510 meter, is beschermd als natuurpark. Dit gebied van 422 km² kun je samen met een natuurgids verkennen. In het zomerseizoen zijn er elke dag begeleide tochten rond thema’s als wildlife, kruiden, watervallen, zonsopgang, kapelletjes…

© Zillertal Tourismus GmbH, Tom Klocker

Gevarieerde fietsroutes

Ook fietsers kunnen zich helemaal laten gaan in het Zillertal. In de brede vallei en langs licht glooiende Alpenweiden lopen heel wat mooie routes voor een lichte of gezinsvriendelijke tocht. Sportieve fietsers en mountainbikers kunnen natuurlijk ook volop steile beklimmingen of spectaculaire trails gaan opzoeken. Omdat het aanbod fietsroutes boven de 1.000 meter-grens groot is, kun je je conditie hier zelfs met een echte hoogtestage fors verbeteren.

* Handig: De vakantieregio Zillertal is zo groot dat fiets- en wandelroutes elkaar zelden kruisen. Fietsers en wandelaars kunnen dus zonder veel afleiding helemaal opgaan in hun activiteit.

© Zillertal Tourismus GmbH, Christoph Johann

Leuks voor kinderen

Met je kroost op vakantie in de bergen? Oostenrijk staat in elk geval bekend als bovengemiddeld kindvriendelijk land. In het Zillertal zullen ze zich al helemaal niet vervelen, want de regio heeft tal van leuke extra’s uitgewerkt. Natuurwandelingen krijgen bijvoorbeeld een originele invulling op een blotevoetenpad (Spieljoch in Fügen) of met waterspelletjes tijdens een wandeling langs de Ahornbeek in Mayrhofen. Maar ook elders in het Zillertal zijn er allerlei beleefpaden met speelse stops of opdrachten onderweg.

* Tip: Het speelterrein rond het Fichtenmeer (‘Fichtensee’) bij Mayrhofen is een aanrader. Het domein, dat je na een rit met de kabelbaan bereikt, biedt klim-, klauter- en glijplezier op een fantasievol speelkasteel uit sparrenhout (‘Fichtenschloss’). Verder zijn er een avonturen- en een waterspeeltuin, je kunt er ook een bootje huren en suppen (stand-up paddling).

Bonte waaier activiteiten

Wie even de wandelschoenen of fiets wil laten staan, kan zich op heel wat plaatsen in de regio storten op het zwemgebeuren in buitenbaden of waterparken. Daarnaast is het Zillertal trots op zijn volwaardige 18-holes golfterrein, al kun je natuurlijk net zo goed een speels balletje slaan in een van de vele minigolfparken. Je grenzen verleggen en de adrenaline voelen stromen? Je hebt de klimpaden, klimbossen en avonturensporten (rafting, canyoning, zipline, paragliding,…) hier maar voor het uitzoeken.

* Tip: Misschien wel de meest verrassende excursie is een uitstap naar de gletsjer van Hintertux: zelfs in de zomer kun je hier skiën, de besneeuwde helling afglijden op een ‘tube’ (opblaasbare reuzenband) of een sneeuwballengevecht houden.

© Zillertal Tourismus GmbH, Andre Schönherr

Verwennerij in een berghut

Maar wat je hier ook onderneemt, sla vooral die smakelijke pauze in een berghut niet over. Het Zillertal telt meer dan 150 hutten en eethuizen waar je stevige authentieke bergkost kunt proeven, vaak op een zonnig terras met uitzicht op de natuurpracht. Een Zillertaler berghut is de beste plek om te genieten van typische streekspecialiteiten die recht uit de natuur en die met liefde voor traditie werden bereid.

Zillertal Activcard

Ultiem genieten van wat de regio biedt, kan met dit all-in-one-ticket: van 22 mei tot 10 oktober is de Zillertal Activcard dé sleutel waarmee je moeiteloos de deur opent naar tal van belevenissen. Zo ontdek je buitengewone bergavonturen, spectaculaire highlights in de natuur, culinaire verwennerij en nog veel meer plezier voor het hele gezin.

Meer info: www.austria.info

Jammer genoeg blijft de coronacrisis onze vakantieplannen beïnvloeden. Informeer je steeds over de geldende maatregelen voor je vertrek.