SOS relatie: “Ik wil verder met ons leven, maar als ik onze toekomst ter sprake breng, haakt hij af”

SOS relatie: “Ik wil verder met ons leven, maar als ik onze toekomst ter sprake breng, haakt hij af”
Getty Images

Jelle (35) en Dorien (37) hebben al drie jaar een latrelatie. Dorien wil gaan samenwonen en droomt van kinderen, maar Jelle gaat die beslissingen uit de weg.

Wat zegt Dorien?

“In het begin van onze relatie gaf hij aan een gezin te willen. Maar er komt maar weinig van in huis. En als ik daar dan een opmerking over maak, gaat hij er nooit op in”

Dorien: “Toen ik Jelle leerde kennen, was ik nog maar net single. Ik heb al een paar relaties gehad, maar ik val altijd op mannen die niet klaar zijn voor een relatie of op mannen die veel issues hebben. Ik ben als kind altijd onzeker geweest, voelde me niet de moeite en schaamde me over mijn achtergrond. Ik kom uit een eenvoudig landbouwersgezin. Mijn vader was van de oude stempel, vernieuwde niet, waardoor onze financiële put jaar na jaar groter werd. Wij hielpen allemaal mee, kenden de problemen, maar er werd nooit over gepraat. Mijn ouders schaamden zich te veel. ‘Wat zullen de mensen zeggen?’, klonk het dan. Mijn moeder ging poetsen om een centje bij te verdienen en op sommige momenten was dat het enige gezinsbudget. Armoede is een lelijk ding, neem het van me aan, en het bepaalt tot op vandaag mijn leven. Door al die problemen heb ik lang gedacht dat niemand in mij geïnteresseerd was of ooit zou zijn. En zo gedroeg ik me ook in mijn relaties.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)