SOS relatie: “Als ik wil praten over ons huwelijk en de dingen die ik mis, dan klapt hij dicht”

SOS relatie: "Als ik wil praten over ons huwelijk en de dingen die ik mis, dan klapt hij dicht"
Getty Images

Els (34) en Marnix (36) zijn tien jaar getrouwd en hebben een dochter van 6. Els is sinds een jaar in individuele therapie omwille van een burn-out. Sindsdien heeft het koppel herhaaldelijk intense conflicten.

Wat zegt Els?

“Als ik aangeef dat ik warmte mis, zegt Marnix dat ik me dingen inbeeld en dat mijn therapeute me tegen hem opzet”

Els: “Ik leerde Marnix kennen op een galabal van de geneeskunde. Ik ben zelf verpleegkundige, en ja, heel klassiek, met vriendinnen gingen we vaak naar de feestjes van de dokters in spé. De prins op het witte paard in mijn dromen was toch altijd een man in witte schort. Marnix viel me direct op door zijn ernst, maar ook door zijn looks. Hij was erg voorkomend, gaf me complimentjes, hield de deur open, dat soort van zaken. Ik kom uit een gezin waarin waarden en normen, beleefdheid, etiquette zelfs, altijd een belangrijke rol speelden. Mijn moeder ging nooit onopgemaakt de deur uit en verwachtte ook van ons dat wij er altijd ‘op ons best’ bijliepen. Je weet uiteindelijk nooit wie je tegenkomt, zei ze altijd. Marnix paste helemaal in dat plaatje. Ze waren thuis dan ook echt in de wolken met hem als schoonzoon.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)