Tegenpolen in relaties: zo heeft je relatie de grootste kans op slagen

Tegenpolen in relaties: zo heeft je relatie de grootste kans op slagen
Getty Images

Iedere maand vragen we aan experten hoe de liefde in elkaar zit en vooral: hoe we onze relaties kunnen verbeteren. Deze maand een torenhoog cliché: ‘tegenpolen trekken elkaar aan’. Maar klopt dat eigenlijk wel? En blijft dat sprookje duren? Wij legden de vraag voor aan enkele experten.

In de hitserie ‘Billie vs. Benjamin’ (te bekijken op Streamz), zien we hoe de linkse Billie – ze werkt in een tweedehandswinkel, gaat vegetarisch door het leven en wil mensen liefst zoveel mogelijk helpen – verliefd wordt op de rechtse Benjamin die met een BMW rijdt, een carrière heeft in de immowereld en vindt dat er enkel Nederlands mag gesproken worden in Vlaanderen.

Het zijn natuurlijk twee uitersten, maar ook op andere vlakken zijn er vaak wat verschillen in relaties. Ben je zelf een ochtendmens en is je partner net productief in de avond, dan kan dat praktisch zijn voor de zorg van de kinderen. Maar dat jij als extravert viel op een huismus, vind je met momenten misschien vervelend. Worden we echt verliefd op onze tegenpool en heeft die relatie op lange termijn kans op slagen of zorgt het net voor ergernissen?

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer over relaties:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)