28 maart = Buitenspeeldag!

Door De Redactie

Ook dit jaar staat de laatste woensdag voor de paasvakantie helemaal in het teken van buiten spelen en sporten. Hup, hup...stuur je kids naar buiten en laat hen volop ravotten!

Op woensdag 28 maart organiseren kinderzender Nickelodeon en de lokale gemeentebesturen voor de vijfde keer op rij de Buitenspeeldag. Bedoeling is om iedereen die dag extra aan te moedigen om de televisie of computer uit te zetten en naar buiten te trekken om te spelen en te sporten.

En Nickelodeon geeft het goede voorbeeld! Want op 28 maart zet het zijn zender én website dan ook op zwart. Kinderen krijgen in plaats van de gebruikelijke programma's of games op de site, de boodschap dat het Buitenspeeldag is en dus tijd om buiten te spelen en te ravotten.

Ook dit jaar werd een gloednieuw Buitenspeeldag-lied gecomponeerd door Sean Dhondt en Nico Westelinck en ingezonden door Grietje Vanderheijden van Nickelodeon. Het nummer kan je beluisteren via www.buitenspeeldag.be.

Wil jij weten wat jouw gemeente op 28 maart organiseert voor de Buitenspeeldag? Check dan even www.buitenspeeldag.be voor het volledige aanbod!

Partner Content