8 tips die het je makkelijker maken in de tuin

Door De Redactie

Een mooie tuin waar vlinders fladderen, bloemen bloeien en jij zorgeloos kan genieten van de zon.. heerlijk! Helaas moet er vaak gewerkt worden in de tuin, anders wordt die paradijselijke plek al snel een overwoekerde jungle. Gelukkig kan je die werkuren met enkele handige tips inperken. 

1. Ga voor een paar grote plantenborders, in plaats van veel kleintjes. Want hoe meer borders, hoe meer hoekjes en kantjes en dat bemoeilijk het onderhoud. Ook plant je best grote plantengroepen aan in plaats van veel verschillende soorten.

2. Traag groeiende bomen en struiken besparen je dan weer een hele hoop snoeiwerk, wat altijd mooi meegenomen is.

3. Een haag als omheining is mooi en oogt natuurlijk, hou er toch rekening mee dat dit veel werk met zich mee brengt. Je kan ook kiezen voor een[LINK_TEXT id=1]. Wil je toch iets groen? Kies dan voor taxus! Deze plant komen ze gratis snoeien en je steunt er kankerbestrijding mee

4. Een verhard pad van boomschors of grind vraagt minder werk dan gras. Wil je echt zeker zijn dat er geen werk aan is? Doe het dan meteen goed. Leg antiworteldoek onder een dik laag grind en onkruid maakt geen schijn van kans.

5.Wil je toch gras, maar maai je niet graag? Kies dan voor traag groeiende grassoorten of kunstgras.

6.  [LINK_TEXT id=2] versla je door een laagje mulch (bijvoorbeeld boomschors) aan te brengen of  bodembedekkers onder je grote planten te laten groeien.

7. Een groen paradijs verlangt veel water, zeker in de zomer. Heb je geen zin in gezeul met gieters en emmers? Instaleer dan een beregeningssysteem of voorzie een waterput in de tuin.

8. Koop tuinmeubelen die tegen een stootje kunnen. Meubels die bestand zijn tegen UV-stralen en temperatuurschommelingen zijn een must. Je wil ze namelijk niet elke keer wanneer het gaat vriezen binnen zetten.

Partner Content