© Getty Images

Baksoda: ook voor deze 5 dingen kun je het gebruiken

Door De Redactie

Baksoda, ook wel zuiveringszout of natriumbicarbonaat genoemd, is een keukenmiddeltje dat je in iedere supermarkt kunt kopen. Je kunt het gebruiken als rijsmiddel voor gerechten zoals donuts en scones, maar kende je deze andere interessante toepassingen voor in en rond het huis al?

Insectenbeten

Gestoken door een venijnig insect? Maak een papje van baksoda en water, breng het aan op de beet, en je zult zien dat de jeuk en het branderige gevoel snel afnemen. Ben je er liever nóg vroeger bij? Dan lees je best meer over hoe je muggenbeten vermijdt.

Verfrisser

Natriumbicarbonaat absorbeert geurtjes en werkt bovendien ook goed als vochtvreter. Doe twee tot vijf eetlepels bicarbonaat in een confituurpotje, prik nog wat gaatjes in het deksel en klaar is Kees! Dit werkt ook op matrassen en de knuffels van je kinderen. Strooi wat soda op de spullen die je wilt opfrissen, laat 15 minuten inwerken en zuig de restjes daarna weer op met de stofzuiger. Matrassen reinigen was nog nooit zo simpel!

Juwelen opblinken

Om zilveren juwelen weer te laten schitteren bedek je de bodem van een schaaltje met aluminiumfolie. Voeg daar vervolgens heet water en een flinke schep zuiveringszout aan toe. Laat de juwelen even inweken en veeg ze dan droog met een schone doek. Pure magie!

Ontstopper

Soda werkt ook perfect als ontstopper. Giet een kopje baksoda in de gootsteen en voeg er azijn aan toe. Laat deze mengeling ongeveer een kwartier inweken. Als laatste stap giet je er heet water over. Herhaal indien nodig.

Bloemen langer vers houden

Boeket bloemen gekregen? Dan wil je uiteraard niet dat ze snel verwelken. Voeg een theelepel bicarbonaat toe aan het water van de vaas, roer even om en zet de bloemen er opnieuw in.

Foto: Getty Images. Tekst: Lisa Van Beneden

MEER SCHOONMAAKHACKS:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content