Je matras reinigen: zo doe je dat

Je matras reinigen: zo doe je dat

Wekelijks spenderen we zo’n 50 à 60 uur in bed. Niet verwonderlijk dus dat onze matras regelmatig een schoonmaakbeurt moet krijgen. Daarom enkele tips om je matras grondig te reinigen en schoon te houden:

8 tips om je matras te reinigen en schoon te houden

  1. Het is aangeraden om je matras om de 3 maanden te keren. Draai niet enkel de bovenkant naar onder, maar ook het voeteneinde naar boven.
  2. Verlucht dagelijks de slaapkamer en zorg dat er voldoende licht binnenkomt.
  3. Gebruik een topmatras. Dat is een matras die er een beetje hetzelfde uitziet als een gewone matras, maar dan een stuk dunner is. Zo’n topmatras komt boven op je gewone matras. Die houdt het meeste vocht tegen en kan meestal in de wasmachine.
  4. Vlekken kun je verwijderen met behulp van warm water en zuiveringszout of door met een katoenen doek met wat azijn op de vlek te deppen.
  5. Stofzuig regelmatig onder het bed om stofophoping te voorkomen.
  6. Voor een grondige schoonmaakbeurt kun je je matras te lijf gaan met een stoomreiniger. De hete stoom verwijdert bacteriën.
  7. Om je matras op te frissen: strooi er baksoda over, laat enkele uren intrekken en stofzuig de matras.
  8. Maak je bed niet direct op na het opstaan, maar laat de lakens nog even open liggen zodat de matras kan verluchten.

Beeld: Getty Images

Meer huishoudtips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)