Belangrijke vraag: is het veilig om je hond met dit warme weer uit te laten?

Door Celine Werner

We zitten te puffen en te zweten, maar we genieten wél volop van dit zomerweer. Voor een hond ligt dat net iets moeilijker, want zo’n beestje krijgt het zwaar te verduren tijdens een hittegolf.

Daarom vroegen we ons af of het eigenlijk wel veilig is om op zulke dagen met de hond te gaan wandelen.

Zo hou je je hond tevreden in de zomer

De beste momenten

Ga niet met je viervoeter naar buiten op het warmste moment van de dag, tussen 12 en 18 uur. Wandelen doe je best ‘s morgens vroeg of bij het vallen van de avond, want dan is het vaak het koelst.

Tegen de zon beschermen

Kun je echt niet anders en moet je hond dringend een plasje doen op de middag? Neem dan voldoende water mee zodat die op tijd en stond kan drinken, en bescherm hem tegen de zon met bijvoorbeeld een shirt of speciale zonnecrème voor honden. Vooral de beestjes met lichte haren verbranden snel.

Let op de grond

Honden raken de warmte kwijt door te zweten via de tong en hun poten. Daarom is het niet aangeraden om ze te laten wandelen op een té warme ondergrond. Ga dus met je hand na of het wel te doen is voor je pluizige vriend. Als het te heet is voor je hand is het dat sowieso ook voor hem.

Minder beweging

Je hoeft het zeker niet bizar te vinden als de hond een pak minder loopt dan wat die gewoon is. Jij kunt tenslotte ook niet zo goed meer joggen als het dertig graden is. Toch?

Een frisse duik

Als je hond toch zo graag wilt bewegen, is zwemmen zeker een aanrader. Let wel dat je hond zo weinig mogelijk van het zeewater drinkt als jullie naar het strand trekken, want daar kan hij diarree van krijgen. Neem daarom ook zeker een fles (kraan)water mee.

Bron: libelle.nl – Beeld: gettyimages.be

Ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content