© Getty Images

Reisziekte bij honden: hoe herken je het en wat kun je eraan doen?

Net als mensen kunnen ook honden last hebben van reisziekte. Maar hoe kun je het herkennen en wat te doen als je je geliefde viervoeter toch wil meenemen in de auto? 

Hoe herken je reisziekte bij honden?

  • Veel kwijlen
  • Overdreven likken aan de lippen
  • Heen en weer wiegen
  • Overgeven
  • Last hebben van diarree

Zo kun je het voorkomen

Training

Puppy’s zijn gevoeliger voor reisziekte dan volwassen honden. Dat komt omdat bij honden jonger dan één jaar het evenwichtsorgaan vaak nog niet volledig ontwikkeld is. Honden die het niet gewend zijn om mee te rijden in de auto kunnen gedesoriënteerd of gestresst raken, waardoor ze ook ziek worden. Je hond trainen om mee te rijden, is dus de boodschap!

Lege maag en frisse lucht

Je geeft je hond best enkele uren voor de rit geen eten meer. Een volle maag kan sneller van streek raken dan een lege. Daarnaast doet frisse lucht ook wonderen, dus zet zeker altijd een raampje open en zorg ervoor dat het niet te warm is in de auto.

Medicijnen of kalmerende middeltjes

Bij de dierenarts kun je terecht voor medicijnen tegen wagenziekte bij honden. Er bestaan ook heel wat natuurlijke, kalmerende middeltjes die misselijkheid kunnen voorkomen. Die zijn meestal vrij te koop in de dierenwinkel. Essentiële olie met de geur van gember of lavendel werkt rustgevend, en zou dus kunnen helpen als je hond voornamelijk ziek wordt omdat hij angstig is. Contacteer bij vragen of twijfel altijd je dierenarts!

Bron: purewow.com, coverbeeld: Getty Images

Meer voor je huisdier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips, wooninspiratie en leukste nieuwtjes!

Partner Content