Reisziekte bij honden: hoe herken je het en wat kun je eraan doen?

Reisziekte bij honden: hoe herken je het en wat kun je eraan doen?
© Getty Images

Net als mensen kunnen ook honden last hebben van reisziekte. Maar hoe kun je het herkennen en wat te doen als je je geliefde viervoeter toch wil meenemen in de auto? 

Hoe herken je reisziekte bij honden?

  • Veel kwijlen
  • Overdreven likken aan de lippen
  • Heen en weer wiegen
  • Overgeven
  • Last hebben van diarree

Zo kun je het voorkomen

Training

Puppy’s zijn gevoeliger voor reisziekte dan volwassen honden. Dat komt omdat bij honden jonger dan één jaar het evenwichtsorgaan vaak nog niet volledig ontwikkeld is. Honden die het niet gewend zijn om mee te rijden in de auto kunnen gedesoriënteerd of gestresst raken, waardoor ze ook ziek worden. Je hond trainen om mee te rijden, is dus de boodschap!

Lege maag en frisse lucht

Je geeft je hond best enkele uren voor de rit geen eten meer. Een volle maag kan sneller van streek raken dan een lege. Daarnaast doet frisse lucht ook wonderen, dus zet zeker altijd een raampje open en zorg ervoor dat het niet te warm is in de auto.

Kalmerende middeltjes

Er bestaan ook heel wat natuurlijke, kalmerende middeltjes die misselijkheid kunnen voorkomen. Essentiële olie met de geur van gember of lavendel werkt rustgevend. Dus dat zou kunnen helpen als je hond voornamelijk ziek wordt omdat hij angstig is. Contacteer bij vragen of twijfel altijd je dierenarts!

Bron: purewow.com, coverbeeld: Getty Images

Meer voor je huisdier:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)