©Getty Images

Stijlvol en gezellig: een buitentapijt voor je terras

Door Sara Dekens

Een tapijt in huis zorgt meteen voor sfeer en gezelligheid. Kan je terras ook wat extra huiselijkheid gebruiken? Kies dan voor een knus buitentapijt.

Verlenging van je huis

In de zomer breng je een groot deel van je tijd buiten door. Het is een verlenging van je woonkamer en verdient best wat aandacht en gezelligheid. Heb je een loungeset op je terras staan? Dan vormt een buitentapijt de perfecte aanvulling.

Let er bij de aankoop op dat het vloerkleed in verhouding is met de grootte van je terras. Heb je veel ruimte? Dan mag het gerust een groot exemplaar zijn dat de blikvanger van je terras vormt. Als je minder plaats hebt, kies je best voor een kleiner exemplaar dat je voor je zetel legt.

Onderhoudsvriendelijk

De meeste tapijten zijn gemaakt van een synthetisch materiaal dat niet veel onderhoud vraagt. Ze nemen erg weinig vocht op en zijn snel weer droog. Je kunt het vloerkleed dus probleemloos buiten laten liggen. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de zon het tapijt zal doen vervagen. Een speciale synthetische buitenmat is UV-bestendig en blijft er mooi uitzien.

Vergt het dan totaal geen onderhoud? Met af en toe je buitenvloerkleed te stofzuigen kom je al een heel eind. Als het er na een tijdje toch niet meer zo fris uitziet, dan kun je het met de tuinslang of hogedrukreiniger schoonmaken. Echte vlekken krijg je er in de meeste gevallen uit met een beetje afwasmiddel op een sponsje. Nadien goed naspoelen en laten drogen in de zon.

Buitentapijt: dit zijn onze favorieten

Beliani KOTA Outdoor kleed 120 x 180 cm


Beliani vloerkleed (fonQ, € 49,00)

Vloerkleed Clyde IV


Clyde IV vloerkleer (home24, € 33,99)

Buitenkleed – Summer Retro Mint 120x170cm


Retro mint vloerkleed (bol.com, € 52,95)

Intratuin buitenkleed naturel D 120 cm


Naturel buitenkleed (Intratuin, € 49,99)

Ferm Living Way vloerkleed 70×180


Vloerkleed (Ferm Living, € 135,00)

Bron: Homeproved.com

Meer inspiratie voor je terras:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content