Slecht weer? Dit zijn de leukste apps voor je kinderen

Door De Redactie

De kans dat jij jouw smartphone of tablet geregeld moet afgeven aan de kids is groot, want ook voor hen zijn beiden een bron van vermaak. Er zijn zoveel leerrijke en toffe apps op de markt, maar hoe pik jij als ouder er de juiste uit?

Een zonnige zomer is geweldig, maar in België betekent dat nooit volledig regenvrij. Geen idee waarmee je je kinderen kan entertainen op een grauwe dag? Probeer eens een van deze leuke apps. Plezier maken en leren tegelijkertijd!

Gratis apps

 • Maken jouw kinderen ook weleens tekeningen op de aangedampte spiegel in de badkamer of op het autoraam? Dan is deze Steamy Window-app (Android) of Fog Window-app (iPhone) zeker iets voor hen. Even in de microfoon blazen en er komt meteen stoom op je schermpje. Laat het tekenen beginnen! En jij bespaart jezelf heel wat tijd: Geen ramen meer kuisen. Even over het scherm van de ipad gaan en proper!
 • Bang in het donker? De Glow Draw! is een tekenapp die kleuren doet oplichten in het donker. Laat je kinderen zelf een tekening maken en doe het licht uit. De tekening zal prachtig oplichten in het donker zoals een zelfgemaakt nachtlampje! Je kan de kunstwerkjes ook opslagen of doormailen.
 • Willen je kindjes graag een goudvis maar zie jij dat toch niet echt zitten? Dit is dé oplossing: de Pocket Pond-app. Je krijgt een realistische vijver op je scherm waarin vissen zwemmen. Je kind kan er zelf waterlelies en libellen toevoegen, de vissen eten geven of nieuwe visjes in het water loslaten. Ook leuk; als je met je vinger het water aanraakt, komen er rimpels op. Een leuk appje om je kinderen bezig te houden bij slecht weer.
 • Willen de kids gewoon fun beleven? Dan is deze Ant Smasher een leuke app. Bedoeling is om zoveel mogelijk miertjes te pletten door er met je vinger op te drukken. Maar wel voorzichtig zijn dat je geen bijen uitdaagt…
 • Waar is Wally? Hoe vaak zochten wij niet naar Wally in de leukste boekjes? In deze app moeten de kids om op zoek gaan naar figuurtjes en voorwerpen die verstopt zitten. Je kunt dit spel spelen op verschillende niveaus, vanaf de leeftijd van 4 jaar.
 • Een app rond Dolfje Weerwolfje? Dat levert een superspannend spel op over het witte weerwolfje. Je moet Dolfje zo hard mogelijk laten rennen door het weerwolvenbos en onderweg moet je manen vangen, zilver ontwijken en zaken verzamelen. De app is wel enkel beschikbaar voor IOS.
 • Te slecht weer voor een bezoekje aan de dierentuin? Haal de zoo naar je huis. Met deze Animal Sounds kan je kind leren welk dier welke geluiden maakt. Een leuk appje voor de iets kleinere kindjes, maar evengoed om je eens een namiddagje mee te amuseren.
 • Als je kindje enorm graag zingt is deze Kinderen voor kinderen karaoke-app misschien wel iets. In de app vind je karaokeversies van alle Nederlandstalige liedjes uit Kinderen voor Kinderen. Wie weet worden jouw kids wel de sterren van de toekomst!

Te betalen apps

 • Als jij iedere avond massa’s moeite moet doen om je kinderen in bed te krijgen, is de Bo’s bedtimes stories-app iets voor jou. Kinderen kunnen Bo de giraf helpen bij zijn vaste bedritueel (opruimen, uitkleden, tanden poetsen,…). Ondertussen worden ook nog een aantal vaardigheden getraind (sorteren, herkennen van kleuren, tellen,…). De app is wel in het Engels, maar dan leren je kids ineens een andere taal bij. Superleuk en leerrijk.
  iPad – 2,29 euro
 • Voor kleine Picasso’s is er de 3D Coloring Book for Kids. Bij deze app krijg je kleurplaten te zien die je moet inkleuren per nummertje. De app voegt zelf schaduwen toe, zodat het lijkt alsof je een 3D-tekening aan het maken bent. Ben je nog niet helemaal tevreden van je werk? Dan kun je ook nog objecten en animaties toevoegen!
  iPad – 2,39 euro
 • Stripfanaten vinden ongetwijfeld ook hun zin in de app-store. De Kiekeboes maar ook Suske en Wiske laten zich niet kennen. Je kunt hun strips – boordevol spanning, avontuur en humor – nu overal lezen.
  iPad – de app op zich is gratis, stripalbums kosten 3,99 euro

Beeld: Shutterstock

 Lees ook

Partner Content