Getty Images

Schonere was en planeet: de voordelen van wasstrips

Door Sara Dekens

De laatste nieuwe trend in wasland: wasstrips! Ze zijn niet alleen handig in gebruik, maar ook een stuk beter voor het milieu. De strips lossen op in water en het afval wordt herleid tot een klein kartonnen doosje. Gedaan met de grote, zware plastic verpakkingen dus. Maar wasstrips hebben nog meer voordelen.

Plastic flessen met wasmiddel zijn enorm belastend voor het milieu. In het beste geval worden de lege flessen gerecycleerd, maar dan nog weegt ook het vervoer zwaar door. En dat mag je gerust letterlijk nemen, als je weet dat 90% van de inhoud uit water bestaat. Wat een zonde van die CO²-uitstoot bij het transport!

Dan lijkt een kartonnen doosje met geconcentreerde wasstrips een beter idee, toch?

De voordelen van wasstrips

Wasstrips hebben niet alleen een gunstigere impact op het transport, er zijn nog meer voordelen:

1. Licht en compact

Wasstrips zijn velletjes met geconcentreerd wasmiddel. Dat de doosjes met strips klein en licht zijn heeft niet enkel voordelen voor het vervoer ervan, ook voor jou is het handig! Het is een stuk lichter in jouw fietsmandje in vergelijking met een zware bus wasmiddel en het neemt bovendien veel minder plaats in in je wasruimte. Geen enkel probleem dus om een voorraadje in te slaan.

Tip: neem enkele velletjes mee op reis. Ze nemen amper plaats in!

2. Veel minder afval

De plasticvrije wasvelletjes lossen volledig op in water, dus er blijft niets over. Ze bevatten geen (micro)plastics en de kartonnen verpakking is niet alleen klein, maar in de meeste gevallen ook recycleerbaar.

Onze gloednieuwe huishoudset al ontdekt? Scroll naar onder of klik hier en kom er alles over te weten!

3. Makkelijk in gebruik

Niets makkelijker dan wasstrips in gebruik. Het is eenvoudig om te doseren, waardoor je nooit te veel wasmiddel gebruikt. Bovendien kun je de strips voor alle soorten was gebruiken: witte, bonte, donkere en delicate was. En voor alle temperaturen! Je hebt dus geen verschillende wasmiddelen nodig. Zelfs een handwasje gaat prima met de wasvelletjes.

4. Alles schoon

Het allerbelangrijkste: je was is ook met deze geconcentreerde strips schoon. Als je hardnekkige vlekken hebt, kun je ze altijd nog voorbehandelen zoals je dat met een regulier wasmiddel ook zou doen.

Wasstrips: hoe werkt het?

De werkwijze kan echt niet eenvoudiger:

  • Je neemt een wasstrip uit de verpakking en stopt ze bij je was in de machine.
  • Daarna start je je wasprogramma zoals je het gewoon bent.
  • Wat dosering betreft, heeft elk merk zijn eigen instructies. In de meeste gevallen is het een strip per lading was. Sommige merken raden een extra strip aan voor vuilere was of een erg volle machine. Sommige strips hebben een perforatielijn zodat je ze makkelijk in twee kunt scheuren en dus slechts een helft gebruikt.

Wasstrips: ontdek ze hier!

Brauzz

Brauzz

Brauzz

€ 15

Brauzz wasstrips Zeebries (32 wasbeurten)

Cosmeau

Cosmeau

Cosmeau

€ 14,95

Cosmeau Wasstrip Lentefris (60 wasbeurten – 30 strips)

Liv+Linn

Liv+Linn

Liv+Linn

€ 13,95

Liv+Linn ‘Frisse Geur’ wasstrips (32 wasbeurten)

Wasgeluk

Wasgeluk

Wasgeluk

€ 13,95

Wasstrips van Wasgeluk (30 wasjes)

The Good Brand

The Good Brand

The Good Brand

€ 16,95

The Good Brand Wasstrips (32 stuks)

Simple Living Eco

Simple Living Eco

Simple Living Eco

€ 6,25

Simple Living Eco Wasstrips Vers Linnen (10 stuks)

Ecologisch schoonmaken? Ontdek onze eco huishoudset!

Wil jij de wasstrips van Brauzz eens uitproberen? Of andere milieuvriendelijke huishoudproducten? Wij hebben een gloednieuwe eco huishoudset met vier doeltreffende producten die goed voor jou, je huis en de planeet zijn. En je portemonnee, want dankzij Libelle bespaar je maar liefst 62 % en betaal je slechts 11,99 euro in plaats van 31,75 euro!

Bronnen: bamboozy.nl, wasgeluk.nl

Nog meer wasplezier voor jou

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content