04 Oct 2012 --- Details of contemporary bed with pillows. --- Image by © Hero Images/Corbis

DIY: creëer twee stijlen in één slaapkamer met verschillende kleuren

Door De Redactie

Jouw kinderen moeten een slaapkamer delen, maar komen niet overeen qua stijl en persoonlijkheid. Geen nood! Creëer twee mooie en totaal verschillende slaapkamers met kleur. Zo hebben jouw kinderen toch nog elk hun eigen plekje.

Twee verschillende meisjeskamers

Je moet de kamer herinrichten voor je meisjes, maar ze hebben niet dezelfde smaak qua interieur. Geen probleem: je bent helemaal niet verplicht om de kamer in één kleur te schilderen. Je kunt twee stijlen creëren met verschillende kleuren in één kamer. Hier zijn 3 tips voor geslaagde combinaties:

 

1 Tijdloze kleuren


Kinderen groeien op en, vooral in hun tienerjaren, veranderen ze nogal eens van stijl. Kies daarom voor een tijdloze kleur die past bij verschillende leeftijden. In dit voorbeeld gebruiken we tijdloze tinten die geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen.

Van links naar rechts: Positive sunrise (Kleur Colores del Mundo), Shady Purple A10, Passionate Poetry (Kleur Colores del Mundo), Clear Red A20.

 

2. Stijlvolle accessoires

Voor kleine meubels en accessoires kies je het beste voor een klassieke look, omdat dat niet vecht met de kleuren op de muur. Durf ook zeker eens een kijkje te nemen bij tweedehands meubelzaakjes voor toffe krukjes of kastjes.

3. Toon op toon

Nog een aanrader is om meubels te kopen in dezelfde kleurnuance als de muur. De kleur hoeft niet helemaal dezelfde te zijn, ook een tint die lichtjes afwijkt van de muurverf is mooi. Een tip: schilder tweedehandsmeubelen in dezelfde kleurentoon als de muur.

Ontdek nog meer inspiratie en advies op Levis.info!

Lees ook

[LINK_TEXT id=2]

Partner Content