Getty Images

Gezellig winterterras: met z’n allen rond de haard

Door Sara Dekens

Of we het nu fijn vinden of niet, de dagen worden korter en donkerder. Toch hoeft dit niet het einde te zijn van gezellige avonden op je terras. Met deze tips houd je het lekker warm tijdens de frissere momenten op je winterterras.

Wil jij in de winter ook gezellig buiten zitten? Laat je dan inspireren door deze 5 tips.

1. Een vuurkorf op je winterterras

Niets zo gezellig als echt vuur om je aan te verwarmen. Een vuurkorf of vuurschaal op je terras hoeft niet duur te zijn en zorgt meteen voor de juiste, warme sfeer. Het enige dat je nodig hebt is wat hout. Ook ideaal trouwens om marshmallows boven te roosteren!

Tip: Wist je dat je zelf een vuurkorf kunt maken van een oude wastrommel? Is je wasmachine stuk of heb je nog ergens een oud exemplaar staan, gooi het niet weg. Upcyclen is helemaal in. Hier lees je hoe je te werk gaat.

2. Lekker warm dankzij terrasverwarming

Denk je bij terrasverwarming ook meteen aan zo’n heater die je aan de muur bevestigt? Dat je daar niet meteen warm voor loopt is begrijpelijk. Tegenwoordig bestaan er echter modieuze modellen – vaak in de vorm van een lamp – die je niet enkel warm houden, maar er ook trendy uitzien en je winterterras meteen een boost geven. 

3. Op-en-top luxe met zo’n terrashaard

Ga je graag all the way, dan mag een outdoor haard of kachel niet ontbreken op je terras. Je hebt ze in verschillende vormen en materialen, dus er bestaat er vast eentje die perfect bij jou past. Wil je meer dan enkel warmte en sfeer, kies dan een haard met een barbecuerooster zodat je ook tijdens de frissere herfst- of winteravonden kunt genieten van een heerlijke maaltijd. 

4. Jacuzzi

Voor de liefhebbers: ook een jacuzzi kan je warm houden als het buiten kouder wordt! De meeste mensen denken misschien dat het niet mogelijk is, maar je eigen wellness buiten creëren bij lagere temperaturen is zeker haalbaar. 

5. Warme accessoires

Tot slot maakt de juiste decoratie, die letterlijk of figuurlijk warmte biedt, het helemaal af. Denk aan zachte dekentjes, een schapenvelletje, een windlicht of kaarsen en lampjes die je terras in een warme gloed hullen. Nu nog een kopje warme choco of glühwein erbij. Genieten maar!

Bron: The Spruce

MEER INSPIRATIE VOOR JE (WINTER)TERRAS:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content