Deze groenten plant je nog snel in september!

Deze groenten plant je nog snel in september!

De zomermaanden staan traditioneel voor oogsten, oogsten en nog eens oogsten. Maar wist je dat je in september ook veel groenten kunt zaaien en planten?

Dit kun je in september nog planten

1Veldsla

Veldsla groeit op alle gronden die tijdens de winter vrij droog blijven en kun je gerust meeplanten als bodembedekker tussen late teelten. Langbladige veldsla groeit weelderig in de herfst als de weersomstandigheden niet té guur zijn.

2Spinazie

Spinazie is een bladgewas dat vooral in het voor- en najaar in de openlucht kan worden geteeld. Zaai regelmatig, zo kun je het hele jaar door deze vitaminebom oogsten.

3Rucola

Rucola, notenbladsla en mosterdkruid zijn makkelijk te telen. We planten deze in september, omdat hoge temperaturen het bloeiproces versnellen en de smaak verminderen. Pittig en pikant, vers of kort gekookt bij een puree,… lekker!

4Zuring

Een vergeten lekkernij dat groeit als onkruid. En een niet te missen ingrediënt voor je warme, winterse soepen en stoofpotjes.

5Winterpostelein

Geen ziektes of plagen bij de winterpostelein. Net als zuring groeit deze heel snel. Tijdens het late najaar en in de winter zorgt winterpostelein voor frisse jonge blaadjes op tafel.

6Paksoi

Wist je dat Aziatische groentesoorten het ook bij ons goed doen? Je kunt paksoi begin september in de serre zaaien of, als het niet te koud is, in de volle grond en oogsten in de late herfst. Hetzelfde geldt voor Chinese kool!

Beelden: Getty Images

Meer voor je najaarstuin:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)