Handig trucje om kerstboomnaalden snel op te ruimen

Handig trucje om kerstboomnaalden snel op te ruimen

Het is Driekoningen, en dat betekent dat het helaas ook weer tijd is om die kerstboom uit je huis te verwijderen. Heb je een echte kerstboom in huis? Dan hoort daar het opruimen van de naaldjes van de kerstboom ook bij. Dat vervelende klusje klaar je eens zo snel met dit handige trucje.

Dennennaalden zijn lastig om op te ruimen. Ze blijven tussen de vloer en plinten steken of aan het tapijt hangen, om nog maar te zwijgen van de keren dat ze in je vingers prikken (auw!). We hebben twee handige manieren voor jou opgezocht om komaf te maken met die vervelende naaldjes.

Voor een houten vloer:

Hiervoor heb je een kledingroller nodig, met kleverige velletjes waaraan stof en pluisjes (en dennennaalden!) blijven plakken. Rol een paar keer heen en weer over de vloer en weg zijn de naaldjes. Dit is ook handig voor het opruimen van glitters die soms loskomen van kerstdecoratie.

Voor tapijt:

De naaldjes van een kerstboom blijven weleens steken in het tapijt. Dit kun je oplossen door er wat bakpoeder over te strooien. Het poeder geeft de naaldjes een laagje, waardoor ze makkelijker op te zuigen zijn.

Nog meer handige opruimtips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)