Handige trucjes om kerstboomnaalden snel op te ruimen

Handige trucjes om kerstboomnaalden snel op te ruimen
Shutterstock

Het is Driekoningen, en dat betekent dat het helaas ook weer tijd wordt om die kerstboom uit je huis te verwijderen. Heb je een echte kerstboom in huis? Dan hoort daar het opruimen van de naaldjes van de kerstboom ook bij. Dat vervelende klusje klaar je eens zo snel met dit handige trucje.

Dennennaalden zijn lastig om op te ruimen. Ze blijven tussen de vloer en plinten steken of aan het tapijt hangen, om nog maar te zwijgen van de keren dat ze in je vingers prikken (auw!). We hebben twee handige manieren voor jou opgezocht om komaf te maken met die vervelende naaldjes.

Voor een houten vloer:

Hiervoor heb je een kledingroller nodig, met kleverige velletjes waaraan stof en pluisjes (en dennennaalden!) blijven plakken. Rol een paar keer heen en weer over de vloer en weg zijn de naaldjes. Dit trucje is ook handig voor het opruimen van glitters die soms loskomen van kerstdecoratie. Ontdek hier wat je nog meer kunt doen met zo’n kledingroller!

Voor tapijt:

De naaldjes van een kerstboom blijven weleens steken in het tapijt. Dat kun je oplossen door er wat baking soda (natriumbicarbonaat) over te strooien. Het poeder geeft de naaldjes een laagje, waardoor ze makkelijker op te zuigen zijn. Wie had dat gedacht? Heb je nog geen baking soda in huis? Rep je dan snel naar de (online) winkel, want bicarbonaat klaart nog veel meer klusjes in huis.

Nog meer handige opruimtips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)