5 tips voor een fris huis ná de kerstdagen

5 tips voor een fris huis ná de kerstdagen

De kerstperiode is een heerlijke periode, maar toch gaat ze ook met heel wat stress gepaard. Want al dat feesten laat natuurlijk zijn (vuile) sporen na in je huis. Geen zorgen, na al dat feestgedruis hebben wij dé tips om je woning weer heerlijk fris te krijgen.

Weg met die gourmetgeur

Je kunt er niet omheen. Uitgebreid, bourgondisch tafelen is heerlijk. Maar na al dat feestplezier blijf je ook met een niet zo aangenaam geurtje in huis zitten. Heb je nog een gourmet in het vooruitzicht? Zet dan, voordat je naar bed gaat, bakjes met azijn en warm water in het huis. Laat ze de hele nacht staan. De azijn zal de geurtjes neutraliseren, zodat je wakker wordt in een fris huis.

SOS kaarsvet

Net iets te enthousiast je kaarsen uitgeblazen? Kaarsvet op je kleding of op het tafelkleed? Dat valt makkelijk op te lossen. Leg een stuk keukenpapier op de vlek en blaas met je haardroger op het keukenpapier. Doe dit net zo lang tot het keukenpapier al het kaarsvet heeft geabsorbeerd. Je kunt hiervoor ook je strijkijzer gebruiken.

Restjes in de oven

Na al dat bakken en braden, blijven er dikwijls aangekoekte resten in je oven rondhangen. Geen pretje om schoon te maken. Strooi een ruime hoeveelheid zout over de aangekoekte resten en zet je oven op 50 graden. Daarna veeg je de aangekoekte restjes makkelijk weg met een vochtig doekje.

Plakkerige nepsneeuw

Liet jij je ook helemaal gaan met de spuitbus nepsneeuw? Dan heb je vast heerlijk genoten van je winterwonderland. Helaas, na een paar dagen zijn het plakkerige vlekken geworden. Neem de ijskrabber van je auto en verwijder de plakkerige laag. Mix wat alcohol met warm water om de resterende vlekken weg te krijgen. Dit trucje werkt perfect voor je ramen en je vensterbanken.

Kaas, overal kaas

Mmmm, kaasfondue. Een echte winterse traditie. Maar wat doe je met die aangekoekte pan achteraf? Laat je pan vollopen met koud water en afwasmiddel. Laat ze vervolgens een uurtje staan. Gebruik absoluut geen warm water! Door de hitte zal de kaas weer smelten en dan krijg je een nog grotere plakboel. Ga tot slot met een stuk keukenpapier door je pan om de laatste kaasresten te verwijderen.

Bron: Margriet – Beeld: Getty Images

Meer handige huis-, tuin- en keukentips lees je hier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)